FETÖ'DEN 15 YIL CEZA ALAN TANER NAKIBOĞLU, NASIL TAHLİYE OLDU?

Tahliyeyi, son dakika-flaş gelişme olarak duyuran yerel medya "neden tahliye oldu?" kısmına hiç giremedi... yurthaberleri.net olarak gerekçeyi açıklıyoruz...

FETÖ'DEN 15 YIL CEZA ALAN TANER NAKIBOĞLU, NASIL TAHLİYE OLDU?

 

15 Temmuz darbe girişimin ardından, FETÖ/PYD Silahlı Terör Örgütü soruşturması kapsamında, yöneticilik yaptığı ve örgüte mali  destek sağladığı gerekçesi ile yargılandığı Gaziantep 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yıl hapis cezası alan ve TMSF tarafından geçtiğimiz günlerde satışı gerçekleştirilen Naksan Holding eski yöneticisi olan Taner Nakıboğlu, bugün, uzun süredir hükümlü olarak yattığı cezaevinden kimsenin beklemediği bir şekide tahliye edildi.

Taner Nakıboğlu, yerel mahkemenin kararını Yargıtay'a taşımıştı.

Yargıtay, bu başvuruyu terör örgütü yöneticiliği suçlamasıyla yerel mahkeme tararından verilen 15 sene hapis cezasını çok bularak dosyayı lehte bozarak iade etti.

21 Eylül yani bugüne duruşma koyan 9. Ağır Ceza Mahkemesi, kaçma şüphesinin olmaması ve cezaevinde kaldığı süreyi de göz önünde bulundurarak Taner Nakıboğlu'nun, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

Daha önce mahkeme, tensip kararı ile kardeşi Emre Nakıboğlu'nu da tahliye etmişti.

Gaziantep medyasında son dakika gelişmesi olarak verilen haberin, perde arkasında yatan tahliye işte bu şekilde gerçekleşti.

 

21.09.2022 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR