GENÇLER BATAKLIĞA SÜRÜKLENİYOR

"Türk gençliğine veba gibi bulaşan uyuşturucu illeti, adeta salgın gibi günden güne yayılmaktadır. Öyle ki gittikçe büyüyen bu yayılma, salgın hastalıklardan çok daha tehlikeli ve endişe verici boyutlara ulaştı"

GENÇLER BATAKLIĞA SÜRÜKLENİYOR

UYUŞTURULAN GELECEK

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, ülkemizde Türk gençliğine veba gibi bulaşan uyuşturucu illetinin adeta salgın gibi günden güne yayıldığına dikkat çekti. Meriç,  gittikçe büyüyen bu yayılmanın, salgın hastalıklardan çok daha tehlikeli ve endişe verici boyutlara ulaştığını aktardı.

GENÇLER BATAKLIĞA SÜRÜKLENİYOR

Türkiye’de uyuşturucu madde bağımlılığı her geçen gün artmasından duyduğu endişeyi kamuoyu ile paylaşan Meriç," Yapılan operasyonlar ve gelen şikayetlere baktığımızdaysa uyuşturucu maddelerin yaygınlığı özellikle Gaziantep’te oldukça endişe verici. Uyuşturucu Madde Bağımlılığı İzleme Merkezi’nin son raporlarına göre yatarak tedavi gören uyuşturucu madde bağımlı sayısında Gaziantep üst sıralarda yerini koruyor.Gençlerimizi bir bataklık gibi içine çeken bu illete acil müdahale edilmesi gerek.

AİLELER ÇARESİZ

Artık ayaküstü iş yapan torbacılar değil, dükkânlar, evler de bu iş için kullanılıyor. Bu çerçevede, Gaziantep’te madde bağımlılığının ortadan kaldırılmasının bir yöntemi de maddeye ulaşımın tamamen engellenmesi gerekmektedir.Öğrencilerimiz dahil uyuşturucu kullanıcı sayısında müthiş bir artış yaşanmaktadır. ‘Ateş-Buz’ denilen uyuşturucuyu almak için gençler fuhuşa ve hırsızlığa teşebbüs eder durumda.Önceki yıllarda sık sık gündem olan bonzainin yerini alan sentetik uyuşturucu metamfetamin Gaziantep’te herkesin şikayetçi olduğu bir madde.

DESTEK SAĞLANMALI

Bir tarafta bu bataklığa saplanmış olan evladını düşünen anne ve babalar, diğer tarafta madde bağımlısı olan çocukları tarafından öldürülme korkusuyla aynı evin içinde yaşamaya çalışan yine aynı anne ve babalar. Maddi ve manevi olarak bir yıkım yaşayan bu aileler ve bu çocuklar kendi kaderlerine terk edilemezler. Bu ailelere gerekli desteğin sağlanması elzem bir durum haline gelmiştir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi tehdit eden böylesi vahim bir sorunun önlenmesi ve gerekli tedbirlerin alınması noktasında yargı ve yürütme erki kadar, yasamaya da büyük görev ve sorumluluk düşmektedir." dedi.

5.03.2024 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR