Gaziantep'te, Ak Parti'nin Hüsran Günleri-2

Gaziantep'te, Ak Parti'nin Hüsran Günleri başlıklı yazı dizimize 2. bölümü ile devam ediyoruz...

Gaziantep'te, Ak Parti'nin Hüsran Günleri-2

GAZİANTEP'TE AK PARTİ'NİN HÜSRAN GÜNLERİ-2

"DARILDIM, DARILDIM BEN SANA CANIM"

MURAT GÜREŞ-Yazı dizimizin bu ikinci bölümünde, milyonlarca lira para aktarılan anket şirketlerinin Türkiye’nin en başarılı belediye başkanı gösterdiği ancak yerel seçimi büyük bir oy kaybı ile kaybetmekten kurtulan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile 31 Mart seçimlerinin en büyük kazananı Mehmet Tahmazoğlu arasındaki çekişmenin bu hüsrandaki payını anlatarak başlayacağım…

Bundan iki sene önce…

Tarih 10 Ocak 2022…

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile yerel ve yaygın basın temsilcilerinden oluşan medya ordusunu toplayıp Mutfak Sanatları Merkezi’nde (MSM) kahvaltı verdi. Günün anlam ve önemini belirtmek için mikrofonu eline alan bakan(!) başkan bir anda dişi aslana dönüştü.Sözü şimdi metresi binlerce lira eden Yamaçtepe’deki imar plan değişikliğine getirerek bakın aynen şu sözleri sarf etti:

"Yamaçtepe Bölgesi’nin alt  yapısı için 600 milyon lira harcama yaptık.Kan kusup kızılcık şerbeti içiyorum, sesimi çıkarmıyorum. Şehir zarar görmesin diyorum. Yamaçtepe sayesinde  Şahinbey Belediyesi’nin  alacağı para tutarı, 1,5 milyar Türk lirası dolaylarında. Bakkal hesabıyla sizlere söylüyorum. Büyükşehir olarak Yamaçtepe için altyapı ve üstyapı harcamaları için 850 milyon Türk lirası gömdük. İlçe belediyesi buradan 2 katı para elde ediyor. Biz birlik olalım dedik. Vallahi başaramadık. Kardeş olalım, kapsayıcı olalım düşüncesiyle hareket ediyorum ama yeterli gelmiyor’’ 

Büyük rant kavgasının ete kemiğe bürünmesinden dolayı salonda tahmin edersiniz ki buz gibi bir hava esti. Büyük bir kırılma anı idi. İşte bu saatten sonra Şahin-Tahmazoğlu arasında adı konulmamış soğuk bir savaş başladı. İkili bir araya gelmemeye, birlikte fotoğraf vermemeye özen gösterdi.

Ancak şunu hemen belirtmem gerekiyor ki, Türkiye’nin en disiplinli partisi Ak Parti’dir. Bir sürü kavga çıkar, çelişki yaşanır, kendi içinde gürültü kopar, kafa-göz kırılır ama dışarıya hiç bir yansımaz. Medya da bunlarla ilgili tek satır göremezsiniz.

Fatma Şahin-Mehmet Tahmazoğlu gerginliği de işte böyle bir ‘kuzuların sessizliği’ ikliminde yaşandı ve “darıldım darıldım ben sana canım/ böyle mi olacaktı” süreci başladı!

Nereye kadar?

31 Mart seçimleri için aday adaylığı sürecinin Ak Parti Genel Merkezi tarafından başlatılmasına kadar…

Burada Türkiye’nin 50 ilinden daha büyük, 1 milyonun üzerinde nüfusun yaşadığı metropol Şahinbey İlçesi Belediye Başkanlığını 3 dönem yapıp son seçimi de farkla kazanan Mehmet Tahmazoğlu için küçük bir parantez açmam gerekiyor. Şahinbey ilçesinde kaç hane var bilemem ama bu adam hepsinden içeriye girmiş biri. Tencerede et, bilekte kol saati, sahada spor ayakkabı, Çanakkale Gezileri, evlenene yardım, öğrenciye burs, şenlik, fuar, çölyak, neşeyle pedal atılan bisiklet yani sosyal yardımlarla memnuniyet anketi yüzde 90 çıkan bir başkan. Alt ve üst yapı hizmetlerinde Şahinbey’de gönülleri kazanan bir yönetici…

Şehitkemil Belediyesi'ni, belki CHP kazandı ama kaybettiren kişidir Tahmazoğlu. Alleben Deresi'nin böldüğü iki ilçe arasındaki bu çelişki ve halkın bunu kıyaslayarak verdiği karar Rıdvan Fadıloğlu'nun başkanlıktan etti. Bana göre en büyük etken Tahmazoğlu'nun, çizdiği popüler tavır etkili oldu.

Peki böyle bir profilin hedefi ne olabilir?

Tabi ki büyükşehir belediye başkan adaylığı…

İşte yukarıda bahsettiğin kuzuların sessizliği tam da bu aşamada  bozuldu.

Koltuğu bırakmayan bir Fatma Şahin ama aynı partide o makamı hedefleyen bir Mehmet Tahmazoğlu…

Genel merkez ilişkilerine güvenen Şahin, halk ve teşkilata sırtını dayayan bir Tahmazoğlu!

Bu inanılmaz siyasi rekabetin bir de üçüncü aktör vardı!

Kim?

Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin…

Mehmet Tahmazoğlu’nun adaylığını destekleyen, bazı isimlerle başarılı olunamayacağını söyleyerek muhalefet eden ve gelinen noktada haklı çıkan Murat Çetin’e ne oldu?

Parti içi bu çelişkiler nedeniyle  linç edilen Murat Çetin yani..

Onu da bir sonraki yazımda ele alacağım…

                                          Devam edecek….

16.05.2024 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR