PTT ÇALIŞANLARININ YÜKÜ AĞIR

KESK'e bağlı Haber-Sen yaptığı basın açıklamasıyla PTT'de çalışan emekçilerin ağır iş yükü altında çalıştırıldığına, emekçilerinin güvenliğinin sağlanmamasına, mobbing ve baskıya dikkat çekti.

PTT ÇALIŞANLARININ YÜKÜ AĞIR

KESK'e bağlı Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan  Gaziantep'te PTT çalışanlarının yaşadıkları sorunlarla ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, ''Gaziantep PTT'de iş çok, çözüm yok''vurgusu yapıldı.

Antep’te uzun süredir PTT çalışanlarının büyük çoğunluğunun birçok sorunla karşı karşıya kaldığından bahseden Balcan, “Haber-Sen olarak mevcut sorunların öncelikli olarak iletişim ve uzlaşı yoluyla çözülmesinden yana olup; bu çerçevede Gaziantep PTT Başmüdürlüğü ile birçok görüşme gerçekleştirilmiş ve ortak akılla sorunların çözülmesinden yana girişimlerde bulunulmuştur. Ancak yapılan görüşmeler sonucunda, mevcut sorunların çözümüne dair herhangi bir somut adım atılmadığı gibi üyelerimize karşı baskılar daha da artmıştır” dedi.

''SORUMLU GAZİANTEP PTT BAŞMÜDÜĞÜLÜĞÜDÜR''

Balcan, “İl temsilcimiz Ramazan Özdemir’in iş yerinde hukuksuz ve dayanağı olmayan işlerde sürekli idareyi uyarmasına rağmen uygulamalar devam edilerek temsilcimiz üzerinde bir baskı oluşturulmaktadır. Sendika olarak hukuktan uzak emirlerin hiçbirini bugüne kadar kabul etmedik bundan sonraki süreçte de kabul etmeyeceğiz. Bu durum yıllarca çözülemeyen ilkel bir çalışma şeklidir. Bu sorunun muhatabı kim ise bu soruna derhal çözüm bulmalıdır. Ayrıca güvenliksiz çalıştırılan şubelerde meydana gelecek olayların birinci sorumluluğu Gaziantep PTT Başmüdürlüğüdür” diye konuştu.

''MÜCADELEMİZ TÜM EMEKÇİLER İÇİNDİR''

Balcan son olarak, ''Görüldüğü üzere bizler bugün buradayız yarında arkadaşımızla birlikte burada olamaya ve gerçekleri söylemeye devam edeceğiz. Mücademiz tüm emekçiler içindir. Emeğimizi yok sayan, güvencesiz çalışma koşullarını dayatan, iş barışını bozan baskı mobbing ve ayrımcılığa karşı tüm emekçileri KESK Haber-Sen'de mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz'' dedi. 

15.05.2024 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR