CHP'DE İLK HEDEF SAVURGANLIĞA SON VERMEK

CHP Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar, 14 Mayıs Genel Seçimleri'ne sayılı günler kala bir açıklama yaparak, CHP ve Millet İttifakı iktidarında yapılacak ve son verilecek uygulamaları anlattı.

CHP'DE İLK HEDEF SAVURGANLIĞA SON VERMEK

 

 

"İktidarımız, halkımızın ülke, gelecek, adalet, geçim, haksızlık, yolsuzluk, güvensizlik, borç gibi kaygılarının tamamen giderileceği bir yönetim anlayışı sunacak. Bir avuç çete mensubunun değil, halkın geleceği ve devletin bekası için çalışacağız. 22 yıllık beceriksiz yönetimin tüm olumsuz izlerini çözeceğiz. Milletimiz bize oy vermekle ve güvenmekle ne kadar doğru bir karar verdiğini, daha iktidarımızın ilk aylarında hissedecek. 15 Mayıs Pazartesi günü sözlerimizi tutmak üzere çalışmalara başlayacağız" diyen Uçar, ilk yapılacak işleri ve acil ele alınacak konuları da detaylı olarak anlattı.

İSRAF ÖNLENECEK

"İsraf ve savurganlığı önlemek, en büyük kaynağı sağlayacak" diyen Uçar bu konuda kararlı olduklarını ifade etti ve:

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Çankaya Köşkü’ne taşınacak. 16 uçaklı bir Cumhurbaşkanı olmayacak. Devleti yöneten, israfı itibar olarak görmeyecek. Cumhurbaşkanı yaşayış tarzı itibariyle topluma örnek olacak... Hiç kimse unutmasın kişiler, partiler geçicidir, devlet bakidir" dedi.

KAMUDA ADAM KAYIRMA OLMAYACAK

"Milletin ve özellikle de gençlerin hakkını yemeyi alışkanlık haline getiren bu iktidarın, insanlarımızın umutlarını ve geleceklerini çalmalarına müsade etmeyeceğiz. Liyakatsiz atamalar ve torpilli ihalelerle hak yeme bitecek. Herkes hakettiği işi alacak, bildiği mesleğe layıkıyla ve hakkıyla kavuşacak" diyen CHP İl Başkanı Uçar, bu konudaki sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kamuya eleman alınırken torpil sona erecek, mülakat kalkacak.

Eş-dost-akraba atamaları dönemi bitecek, saadet zinciri kırılacak, kamu yönetiminde liyakat esas olacak. Herkesin hakkı teslim edilecek. Devletin dini adalet olacak. Devlete nerede ihtiyaç varsa biz orada olacağız. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın"

ADALET HEMEN GELECEK, HESAPLAR HEMEN SORULACAK

"Akçeli işlere bulaşan, rüşvet alan büyükelçiler, bürokratlar hemen görevden alınacak. Devletin her kademesindeki atamalarda liyakat, dürüstlük ve hakkaniyetle görev yapabilme kabiliyeti dışında kriter aranmayacak. Her görev dayısı en kuvvetli olana değil, en çok hak edene verilecek.

Rüşvet alan büyükelçiler, bürokratlar süratle görevlerinden alınacak. Rüşvetçiler büyükelçi, bürokrat olarak tayin edilemezler. Soyguncular, rüşvetçiler devleti, kurumları, makamları temsil edemezler" diyen Uçar, "özellikle devleti temsil makamlarında bulunacak kişiler atanırken, bu göreve layık kişiler seçilecek. Hak yenmeyecek. Bu ülkeye eski saygınlığını kazandıracağız" dedi. Neşet Uçar, ilk anda ele alınacak diğer konuları ise şu başlıklarla ifade etti:

 4-5 YERDEN MAAŞ ALMA DÖNEMİ BİTECEK.

"Ballı maaşlar dönemi bitecek. Öyle 4 yerden 5 yerden maaş almalar bitecek. Yandaş dönemi bitecek, vatandaş dönemi başlayacak. Benim için yandaş değil, vatandaş önemli. Ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen olacak"

EKONOMİK VE SOSYAL KONSEY İLK TOPLANTISINI YAPACAK

"Ekonomik ve Sosyal Konsey aktif hale getirilecek. Saraydaki, kurumlardaki çetelerin değil, işçi memur, çiftçi, sanayici ve esnafın gerçek sorunları akılcı doğru ve adil politikalarla çözülecek. Devlet sağlıklı karar mekanizmaları üretmek zorundadır. Aklı ve bilimi iktidar yapacağız. Hiç kimse unutmasın bir ülke ya ilimle yönetilir ya zulümle yönetilir"

TANK PALET FABRİKASI ORDUMUZA TESLİM EDİLECEK

"Katar ordusuna peşkeş çekilen Sakarya’daki Tank-Palet Fabrikası geri alınıp, şanlı ordumuza, Mehmetçiğimiz'e iade edilecek.

ŞEHİRCİLİK VE AFET YÖNETİMİ BAKANLIĞI KURULACAK

"Kahramanmaraş merkezli depremlerde yetersizliği görülen afet yönetim sistemi, kurulacak Şehircilik ve Afet Yönetimi Bakanlığı bünyesinde yeniden yapılandırılacak.

Kentsel dönüşümde merkezi idare ve yerel yönetimlerin tam uyumlu işbirliği için çalışma başlatacağız"

ESNAF BAKANLIĞI KURULACAK

"Ticaret Bakanlığı, 'Esnaf ve Ticaret Bakanlığı' olarak yeniden yapılandırılacak. Esnafın sahipsiz olmadığını herkes görecek, sırtlarındaki yükü kaldıracağız"

ESNAFIMIZIN FAİZ BORÇLARI SİLİNECEK

"Esnafın pandemi döneminde ve depremden etkilendiği illerde bankalardan aldığı kredilerin faizleri, Bağ-Kur ve vergi borçlarının faizleri silinecek, anapara ise makul ölçülerde taksite bağlanacak"

KİRA STOPAJ VERGİSİ SIFIRLANACAK

"Bir kararname ile esnafın kira stopaj vergisi sıfırlanacak"

TARIM VE GIDA GÜVENLİĞİ BAKANLIĞI KURULACAK

"Tarım ve Orman Bakanlığı, 'Tarım ve Gıda Güvenliği Bakanlığı' adıyla yeniden yapılandırılacak. Yaşanan gıda enflasyonunun, pahalılığın önüne geçmek için acil eylem planı hazırlanacak. Piyasadaki Yangına Son Vereceğiz"

ÇİFTÇİLERİMİZİN VE BALIKÇILARIMIZIN KREDİ FAİZLERİ SİLİNECEK

"Çiftçilerin bankalardan veya tarım kredi kooperatiflerinden aldıkları kredilerin faizleri sıfırlanacak, anapara ise ödeyebilecekleri şekilde taksite bağlanacak. Üretenin kazandığı bir Türkiye inşa edilecek.

Fındık ve çay stratejik sektördür... Devlet, fındık üreticisi ile rekabet etmeyecek, uluslararası kartellerin üreticinin alın terini sömürmesine izin vermeyeceğiz.

ÇAY-KUR’da soyguna son verilecek. ÇAY-KUR yeniden üretici dostu olacak. İşçilerin kadro sorunu çözülecek.

Tarım Kanunu’nun 21’nci maddesi tam olarak uygulanacak, çiftçimiz milli gelirden alması gereken en az yüzde 1’lik desteği almaya başlayacak. Çiftçimizin kanunen 2006 yılından beri hak edip de bir türlü alamadığı milli gelirden HAKLARI OLAN yüzde 1’lik refah payını öde-meye başlayacağız"

ŞEHİTLERİMİZİN YAKINLARI VE GAZİLERİMİZ İÇİN TOPLANAN YARDIMLAR HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLECEK

"Beşiktaş’taki terör saldırısında (10 Aralık 2016) hayatını kaybeden 39 polis, 8 sivil toplam 47 şehidimiz ile 15 Temmuz şehit yakınları ve ga- ziler için vatandaştan toplanan paraların tamamı faizleri ile birlikte hak sahiplerine verilecek"

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ İLK KABRİNE GERİ GETİRİLECEK

"Hangi koşulda, bedeli ne olursa olsun; vatan topraklarına sahip çıkılacak, Süleyman Şah Türbesi vatan toprağına geri getirilerek, orada şanlı bayrağımız dalgalanacak"

SİYASİ AHLAK KANUNU ÇIKARILACAK

Siyasi Ahlak Kanunu çıkarılacak. Siyaset kirlilikten arındırılacak. Beytülmale kirli ellerin uzanmasına izin verilmeyecek.

10 bin dolar rüşvet alan siyasetçi için adli sürecin başlatılması sağlanacak"

KIZILAY TİCARETHANE OLMAYACAK

Kızılay’ı Cumhuriyetin kuruluş felsefesine uygun olarak yeniden yapılandıracağız. Kızılay bir yardım kuruluşu olacak. Kızılay’ın sahibi Saray değil, halktır. Milletin Kızılay’ı olacak.

  • Kalıcı Yaz Saati Uygulamasına Son Verilecek.
  • Köy Okulları Yeniden Açılacak.
  • Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında 100.000 Öğretmen Ataması Yapılacak, Köylerimiz Yeniden Okullara Kavuşacak.
  • Devlet Okullarındaki Evlatlarımıza Beslenme Desteği Başlatılacak.
  • KHK İle Kamudan Çıkarılan Ancak Haklarında Adli Bir Süreç İşletilmeyen, Soruşturmalarda Takipsizlik Kararı Verilen Ya Da Haklarında Beraat Kararı Verilenler İçin İade Süreci Başlatılacak.
  • Gata Ve Askeri Hastaneler Yeniden Açılacak, Ordumuz Hastanesiz Kalmayacak.
  • Yolsuzluktan Elde Edilen Ve Yurtdışına Kaçırılan Gelirleri Ülkemize Geri Getireceğiz. “malvarlıklarının Geri Alınması Ofisi” Kurulacak.

 

TARIMDA ÇALIŞAN KADIN VE GENÇLERİN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİ DEVLET KARŞILAYACAK...

“İşsiz gençler, olgusunun yerine “üreten gençlik” gelecek, hem tarım- sal üretim artacak hem de gençler ve kadınlar kazanacak"

DÖVİZ GARANTİLİ KÖİ PROJELERİ İÇİN ÖZEL İNCELEME EKİBİ OLUŞTURULACAK

"Kamu Özel İşbirliği projelerinde 'Dolar, Avro' bazlı soyguna son verilecek. Yükümlülükler TL’ye çevrilecek. Devletin ve milletimizin soyulmasına izin verilmeyecek.

418 milyar dolar bu milletin cebine konulacak.

Milliyetçilik demek Türk Lirasının değerini korumaktır"

UYUŞTURUCU BARONLARI, DEVLETTEN BESLENEN MAFYA VE 5’Lİ ÇETELER TEMİZLENECEK...

"Uyuşturucu baronlarının evlatlarımızı zehirlemesine izin verilmeyecek"

TBMM’DE “YOLSUZLUKLARI ARAŞTIRMA KOMİSYONU” KURULACAK...

"Milletin Meclisi’nin, milletin kör kuruşunun hesabını sorması sağlanacak. Ayrıca ihale vurgunları ve hak ihlalleri ile ilgili olarak Devlet Denetleme Kurulu da harekete geçirilecek"

KADININ GÜVENCESİ DEVLET OLACAK

"Aile Destekleri Sigortası Kanunu yürürlüğe konacak. Kadınlarımız aç ve açıkta kalmayacak. İnsan onuruna yakışan bir sosyal yardım sistemi kurulacak. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Bu topraklarda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek

11.05.2023 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR