EN ACI ADALET ARAYIŞI

Cinayete kurban giden üniversite öğrencisi Feray Şahin ölümünün 5. Yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Feray'ın ailesi, 5 yıldır adalet arıyor.

EN ACI ADALET ARAYIŞI

 

Mersin’de, üniversite son sınıfta okurken 19 Eylül 2017 tarihinde o sırada polis memuru olan Fatih Burak Aykul tarafından öldürülen Feray Şahin , ölümünün 5. Yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Feray Şahin aynı zamanda staj yaptığı Mezitli Belediyesi tarafından  düzenlenecek etkinlikle anıldı.

DOSYA 3 YILDIR YARGITAY'DA

Gaziantepli Şahin’in ailesi 5 yıldır kızlarının mezarına gelerek gözyaşı dökerken, bu yıl da kızlarını mezarı başında andı. Kızlarının özlemini çeken ve adalet istediklerini belirten Feray Şahin’in babası ve annesi, kızlarının kara toprak altında yatarken, katilin ise dışarıda serbestçe gezmesine isyan ederek, “Geç gelen adalet, adalet değil” diyerek tepki gösterdiler. Adaletin bir an önce gelmesini istedi. Dava dosyanın 3,5 yıldır Yargıtay'da beklediğini ifade eden baba Bekir Şahin, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a çağrıda bulunarak acılarını, isyanlarını, öfkelerini görmesini ve dosyanın biran önce incelenerek, katile ağırlaştırılmış ceza verilerek sokaktan çekilmesini istedi.

ANNE, ADALET BAKANINDA RANDEVU TALEP ETTİ

Mersin Toros Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü son sınıf öğrencisi Feray Şahin o sırada Özel Harekat Polisi Fatih Burak Aykul tarafından katledimesinin üzerinde tam 5 yıl geçmesine rağmen halen dava dosyasının Yargıtay’da beklediğine isyan eden Anne Aysel Şahin, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan,  randevu talep etti. Aysel Şahin, öldürülen kızları için 5 yıldır adalet aradıklarını belirtirken, gencecik kızın katilinin sokakta olmasına göz yaşları içinde tepki gösterdi.

"SESİMİZİ DUYUN" 

Üniversite öğrencisi 23 yaşında gencecik kızı katleden katilin sokaktaki pimi çekilmiş bomba gibi gezmesinin adaletle, hukukla bir ilgisi olmadığını savunana Anne Aysel Şahin, “Katilin her an başka birine zarar vermeyeceğinin kim bilebilir? Ben buradan Adalet Bakanımıza sesleniyorum. Bizim sesimizi, isyanımızı duyun. Adalet yerini bulsun. Bizim gibi aileler mağdur olmasın.  Biz buradan Adalet Bakanımızdan randevu talep ediyoruz. Sorunlarımızı dinlesin. Katiller ödüllendirilmesin. Bizim canımız yandı, başka ailelerin canı yanmasın. Evimin tek kızı Feray benim sırdaşımdı, evimin gülü çiçeğiydi. Her şeyini benimle paylaşır, insanları seven cıvıl cıvıl bir kızdı. Onun ölümü bizim hayatımızı alt üst etti. Sağlığımız bozuldu huzurumuz kaçtı. İlaçlarla ayakta durabiliyoruz. Bizim kızımızın suçu neydi bunlar başımıza geldi. Bu katili sokağa bırakanların hiç mi vicdanı yok, onların çocukları yok mu? Bu nasıl bir adalet, bu nasıl bir hukuk” diyerek feryadını dile getirdi.

“ACIMIZI BIRAKTIK ADALET PEŞİNDE KOŞUYORUZ”

Genç yaşta kızlarını kadına şiddete kurban veren Gazeteci Bekir Şahin, yaşadıkları acılarını bir kenara bırakarak adalet peşinde koştuklarını belirterek şöyle devam etti:

“Feray suçsuz, savunmasızdı. İnsanları, hayatı, doğayı, çocukları seven yardımsever, iyilik meleği, hayat doluyu bir kızdı. Ama böyle güzel bir insanı hayatımızda hiç görmediğimiz, tanımadığımız, bizim ve kızımızın çevresinde hiç kimsenin tanımadığı katil, kızımız bilerek kasten katletti. Ve kendince cinayetle ilgili yalan senaryolar hazırlayıp savunma yaptı. Ancak o katil cinayetten hemen sonra elini yıkayarak iz kaybettirdi, bazı delilleri yok etti.

Olay yerinde polis meslektaşları deliler eksik topladı. Katilin vücut muayenesi, kan incelemesi ve alkol testi yapılmadı. Bunların hiçbiri sorgulanmadı, soruşturulmadı. Adli Tıp raporu da mahkemece dikkate alınmadı. Soruşturma ve mahkeme süreci tamamen katili kurtarmaya dönük devam etti. İtirazlarımız hep red edildi.

Hakkında kasten adam öldürmekten müebbet hapis cezasıyla dava açılan katil 5 yıl 3 ay gibi komik indirimli bir cezayla salıverildi. Gencecik kızın katili sokakta geziyor. Dosyamız 2019’un mart ayından bu yana tam 3.5 yıldır Yargıtay da bekliyor. Biz acımızı bir kenara bıraktık adalet peşinde koşuyoruz. Yani suçsuz savunmasız gencecik bir kızı öldürmenin cezası 5 yıl 3 ay gibi bir ceza olamaz” şeklinde konuştu.

 KATİLİN YERİ SOKAK DEĞİL

Dava dosyalarının 3,5 yıldır Yargıtay’da beklediğini hatırlatan baba Şahin, “3,5 yıldır Yargıtay neyi bekliyor? 23 yaşında gencecik bir kız katledilmiş, katil sokakta, biz verilen bu ödül gibi ceza ile kahrolurken, hak hukuk, adalet peşindeyiz. Adalet Bakanımıza buradan çağrıda bulunuyoruz lütfen bizim acımızı duysun, görsün başka analar ağlamasın. Bir an önce bu dava görülsün. Gencecik kızı katleden katil sokakta alınarak cezaevine konulsun. Katilin yeri sokak değil. Kadın cinayetlerinin önüne ancak ağır cezalarla geçilebilir. Yeter analar ağlamasın kadınlar kızlarımız öldürülmesin” diye konuştu.

 

19.09.2022 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR