REKLAM BİTTİ, EŞYALAR GİTTİ, DEPREMZEDE ŞOK OLDU 

İslahiye’de depremden evi yıkılan vatandaşa TOKİ kurasında eşyalı örnek daire çıktı. Eve taşınan depremzede, adeta bir şok yaşadı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından örnek daireye hediye edilen eşyalar götürülerek ev boşaltıldı.

REKLAM BİTTİ, EŞYALAR GİTTİ, DEPREMZEDE ŞOK OLDU 

 

ÖZEL HABER/MURAT GÜREŞ-Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depreminde büyük yıkım yaşayan Gaziantep’in İslahiye ilçesindeki mağdur vatandaşlar için yapılan deprem konutlarının geçtiğimiz ay gerçekleştirilen kura törenine katılarak  inşaa edilen örnek daireki eşyaların hak sahibi olacak  depremzedeye hediye edeceklerini açıkladı.

BAKAN’IN SÖZLERİ HAVADA KALDI

Eşyalı örnek daire kurada, İslahiye ilçesinde yıllardır yerel gazetecilik yapan İslahiye’nin Sesi Gazetesi sahibi Abdullah Bilgiç’e çıktı. Bilgiç’in 6 Şubat depreminde  ailesi ile birlikte oturduğu ev tamamen yıkılmıştı. Türkiye’yi acıya boğan büyük felaketin yıldönümünde TOKİ tarafından inşaa edilen deprem konutlarının kura törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da canlı bağlantı ile  katıldı.Burada yeni yapılan binaların kurdelesini kesen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki kısa sürede 2 bin 149 bağımsız bölüm inşaa ettiklerini  ve örnek olarak tefrişatını yaptıkları dairede bulunan tüm eşyaların kurada ismi çıkacak hak sahibine hediye edeceklerini açıkladı.. 

“MÜTEAHHİT  KALAN EŞYALARI DA GÖTÜRECEKLERİNİ SÖYLEDİ”

İslahiye’deki bu görkemli törenin ardından TOKİ müteahhidinin yanına giden ve eşyalı örnek dairesini teslim alan depremzede Abdullah Bilgiç, gördüklerine inanamadı.Yaşadıklarının Karadeniz fıkralarını aratmadığını  belirten ve şaşkınlığını üzerinden atamayan depremzede gazeteci Bilgiç, yurthaberleri.net’e konuşarak şu açıklamaları yaptı:

“Kuraların çekildiği gün Toplu Konut Alanı’na gittim ve daireleri inceledim. GK3 zemin kat 1-2 örnek daire olarak hazırlanmıştı.Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki,  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile diğer misafirler örnek daireyi gezip medyaya  tanıttılar. Yapılan kura sonucu çarşı merkezinde yıkılan 180 metrekare  3+1 dairemin yerine, 85 metrekareden zemin kattaki   2+1  örnek daire bana çıktı. 15 Şubat’tan sonra dairenin  anahtarı teslim etmek  aradılar. Ancak evi teslim almaya gittiğinde o dayalı döşeli dairesen eser kalmamıştı. Eşyaları götürülmüş  içerde sadece  iki adet tekli koltuk ile iki odada değeri 200 TL etmeyen iki adet avize kalmıştı. Müteahhit firma görevlisine eşyaların ne olduğunu sorduğumda bana kalan iki koltuk ile avizeleri de alacaklarını söyledi. Kendilerine Bakan Özhaseki’nin  açıklamasını hatırlattım ama ‘bizi ilgilendirmez cevabı’ aldım.”

Gazeteci Bilgiç, depremzede olarak kendisine reva görülen onur kırıcı bu davranışın sonuna kadar takipçisi olacağını da sözlerine ekledi.



.

.



 





29.02.2024 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR