DUYGU DELEN DAVASI'NA SANIĞIN DEMAGOJİSİ DAMGASINI VURDU

Gaziantep'te şüpheli şekilde hayatını kaybeden17 yaşındaki  Duygu Delen'in  ölümüne ilgili olarak açılan davanın 3. duruşması . Gaziantep 10 Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

DUYGU DELEN DAVASI'NA SANIĞIN DEMAGOJİSİ DAMGASINI VURDU

 

Duruşmaya sanık Mehmet Kaplan tutuklu bulunduğu E Tipi Kapalı Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) katılırken Delen ailesi avukatları Mehmet Balcı ve Ömer Faruk Akan ile sanık avukatı Enes Akbulut duruşmada hazır bulundu.

BARO BAŞKANI DURUŞMAYI TAKİP ETTİ

Duruşmayı Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı ile Delen ailesi de takip etti. Duruşmada olay yerinde keşif yapan bilirkişi heyetinin hazırladığı rapor tartışılırken sanık Kaplan, "Bana 'Şımarık, zengin züppesi, ukala' diyebilirsiniz ama 'Sevdiği kızın katili' diyemezsiniz" dedi.

Baba Bülent Delen’in beyanıyla başlayan duruşmada Delen, olay yerinde keşif yapan bilirkişi heyetinin hazırladığı raporu kabul etmediğini belirtti. Sanığın tutukluluk halinin devamını talep eden Delen, “Annesi perişan halde. Psikolojisi bozuldu. Sanık cezalandırılsın” dedi.

MEHMET KAPLAN: BU İŞ ADALETTEN ÇIKTI RACONA DÖNÜŞTÜ

Sanık Mehmet Kaplan, kendisini savunurken, "Savcı ağırlaştırılmış müebbet istiyor. Ben terörist miyim? Ben doğruları söylediğim için mi suçluyum. Bu iş adaletten çıkmış racon işine dönmüş. 20 yaşında bir çocuk karşınızda eriyor. İlk iki duruşma sessiz kaldım ama 8 ay oldu hala bir şey olmadı" dedi.

Delen Ailesi'nin avukatı Mehmet Balcı şu ana kadar Duygu Delen'in düşmesi ile ilgil 4 ayrı kaşif raporu düzenlendiğine dikkat çekerek, kazayla düşme olasalığının bulunmadığını belirtti.

28.04.2021 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR