CHP'DEN, BŞB ADAYI MUZAFFER ERTÜRK HAKKINDAKİ İDDİALARA BELGELİ YANIT

CHP İl Başkanı Reis Reisoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Muzaffer Ertürk'ün, il yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmeden aday olduğuna dair iddiaya belgesi ile yanıt verdi.

CHP'DEN, BŞB ADAYI MUZAFFER ERTÜRK HAKKINDAKİ İDDİALARA BELGELİ YANIT

 

CHP İl Başkanı Reis Reisoğlu, yerel seçimlere sayılı günlerin kaldığı bir dönemde partisinin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Muzaffer Ertürk'ün, 'zamanında istifa etmediği' gerekçesiyle adaylığına Seçim Kurulu'nda itiraz edildiği yönünde 'kamuoyunu yanıltıcı algı' olarak nitelendirdiği haberlere bir belge ile cevap verdi.

502 NOLU KARAR

Reisoğu, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ertürk'ün, 2024 yerel seçimleri Yüksek Seçim Kurulu'nun açıkladığı takvim kapsamında yönetim kurulu üyeliğinde istifa etmek için dilekçesini verdiğine dikkat çekerek,"Yönetim kurulumuz hem Muzaffer Ertük'ün hem de belediye meclis üyeliği adaylığı için başvuru yapan il yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızın istifalarını 30 Kasım 2023 tarih ve 502 sayılı karar ile onayladı. Bundan sonraki süreçte adayımız sahaya çıktı ve 31 Mart akşamına kadar, sandıktan galibiyetle çıkana kadar çalışmalarına devam edecektir. İl Seçim Kurulu'na da bu konuda yapılan bir itiraz sözkonusu değildir. Yerel demokrasinin dedikodulara kurban edilmesine izin vermeyeceğiz. Hukuki haklarımız saklı kalmak üzere bu dezenformasyonla mücadele etmek için partimizin avukatları bu ve benzeri girişimleri titizlikle takip etmektedir" dedi.

1.03.2024 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR