"Yüzlerce kişiyi mağdur eden İbrahimli Yapı'nın arkasında kimler var?"

Zafer Partisi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Pamuk, İbrahimli Yapı isimli şirketten konut almak isterken dolandırıldıklarını belirten ve ev sahibi olma hayalleri sona eren yaklaşık 400 kişinin mağduriyetini gündeme böyle taşıdı...

"Yüzlerce kişiyi mağdur eden İbrahimli Yapı'nın arkasında kimler var?"

 

Gaziantep’te, İbrahimli Yapı isimli şirketten maket üzerinde tercih yaparak temelden daire alan çok sayıda vatandaş mağduriyetlerinin giderilmesi için bir yandan hukuk mücadelerini sürdürürken, bir yandan da  kamuoyuna seslerini duyurmaya çalışıyor.

"BU İŞİN TAKİPÇİSİYİZ"
İbrahimli Yapı mağdurlarının gerçekleştidiği basın açıklamasına Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Pamuk da destek verdi.

Pamuk İbrahimli Yapı şirketi sahiplerinin eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün kardeşi Ayşenur Atmaca ile eşi Muharrem Atmaca olduğunu belirterek,"Bu olay şirket sahipleri sırf Abdulhamit Gül'ün yakınları diye örtbas edilemez. Zafer Partisi olarak bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

"YARGI NEDEN MAĞDURLARI KORUMUYOR?"
Mağdurların seslerini duyarmak için yaptığı toplantıda geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri Zafer Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Pamuk'un da açıklama yapmasına izin vermek istemedi. Mağdurların içinde bulunduğu çözümsüz durumun çözülmesi gerektiğine işaret eden Pamuk, "2019 ve 2020 yıllarında yaklaşık 400 vatandaşımız, eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün kardeşi Ayşenur Atmaca ile eşi Muharrem Atmaca’nın sahibi olduğu İbrahimli Yapı isimli inşaat şirketinden ev almak istedi. Mağdur kişiler konut projelerini maket üzerinde görüp, tüm birikimlerini bu şirkete teslim ettiler. Hatta daha iyi bir evin sahibi olmak için bankalardan kredi çeken, oturduğu evi, arabasını satıp parasını sözleşme imzalayarak şirkete verenler de oldu. Şirkete 2019 2020 da 750 bin verdiklerini söyleyen mağdurların zararının  bugünkü fiyatlarla en az 5 milyon olduğunu tahmin edebiliyoruz. Şirketin sahipleri Atmaca çiftinin kayıplara karıştığı söyleniyor. Mağdur olarak şikayetçi olanlar ise mahkemelerce verilen takipsizlik kararlarıyla bir kez daha yıkılmış durumda. Yargı neden mağdurların hakkını korumuyor? Muhalefet nerede? Niçin 400 mağdurun problemlerine çözüm aramıyorlar, mecliste gündeme getireceğim diyen ve getirmeyen milletvekilleri kim ya da kimler?" dedi.

PERDE ARKASINDA KİMLER VAR?
İbrahimli Yapı’nın maket üzerinden bir daireyi 4 kişiye sattığı, ancak hak sahiplerine teslim edilmeyen konut projelerinin "nitelikli dolandırıcılık" kapsamımda soruşturulması gerektiğini kaydeden Pamuk,hukuki anlamda bugüne kadar bir sonuç alınamadığını ifade ederek, "Acaba birileri ya da görünmeyen bir el bu mağduriyetin giderilmesini engelliyor mu?" diye sordu.

Pamuk, Zafer Partisi olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağını da sözlerine ekledi.

5.03.2024 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR