MECLİS'TE SEÇİM ÖNCESİ YOĞUN MESAİ

Meclis’te sağlık ve madenle ilgili tekliflerin ardından 8’ince Yargı Paketi de görüşülecek. Ayrıca siyasi partilerin aday listelerini YSK’ya sunmasının ardından seçim yarışı hız kazanacak. Meclis daha sonra 1 ay seçim arası verecek...

MECLİS'TE SEÇİM ÖNCESİ YOĞUN MESAİ

 

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemi seçime kısa süre kala yoğunlaştı. 29 Şubat’ta seçim arası vermesi beklenen Meclis’e 8’inci Yargı Paketi’nin de sunulmasıyla birlikte 9 günde yasalaşacak teklif sayısı 3’e çıktı.

SAĞLIK TEKLİFİ İLE DEVAM

Geçtiğimiz hafta İliç’te meydana gelen maden faciasının ardından Meclis’te görüşülmesi planlanan maden yasa teklifi ertelenmişti. Bunun yerine geçtiğimiz hafta sağlıkla ilgili düzenlemeler içeren yasa teklifi görüşülmeye başlandı. Bu hafta Meclis’te bu teklifin görüşmelerine devam edilecek. Sonrasında ise ertelenen maden teklifinin gündeme alınması bekleniyor.

8’İNCİ YARGI PAKETİ MECLİS’TE, EMEKLİ İKRAMİYESİ 3 BİN LİRA OLUYOR

Genel Kurul çalışmaları devam ederken 8’inci Yargı Paketi’nin komisyon görüşmelerine başlanacak. Emeklilere bayram ikramiyesinin 2 bin TL'den 3 bin TL'ye çıkarılmasını da içeren teklifin komisyon görüşmelerinin tamamlanmasının ardından 8’inci Yargı Paketi de Genel Kurul’da görüşülerek yasalaşacak ve Meclis’e yaklaşık 1 aylık seçim arası verilecek.

8’İNCİ YARGI PAKETİNDE NELER VAR?

8’inci Yargı Paketi, Anayasa Mahkemesi'nin keyfi uygulamalara yol açtığı gerekçesiyle iptal ettiği ‘örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme’ suçunu yeniden düzenliyor ve bu suçun cezasının artırılmasını öngörüyor. Ayrıca teklif, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararlarına karşı istinaf yolu açılmasını, adli para cezalarının artırılmasını, kadınların evlenmeden önceki soy isimlerini kullanabilmesini de düzenliyor.

ADAY İSİMLERİ 20 ŞUBAT’TA TESLİM EDİLECEK

Meclis’te mesai devam ederken siyasi partiler 20 Şubat’ta tüm adaylarını YSK’ya bildirmiş olacak. Bu tarihten itibaren liderler ve adaylar sahada, seçim çalışmalarında olacak.

18.02.2024 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR