DEV TORBACI OPERASYONUNDA DETAYLAR

Gaziantep'te son yılların en büyük torbacı operasyonundaki detayları Vali Davut Gül, emniyetin kurmayları ile birlikte açıkladı...

DEV TORBACI OPERASYONUNDA DETAYLAR

Gaziantep Valisi Davut Gül, Türkiye'de uyusturu satıcılarına yönelik en büyük operayonun detaylarını açıkladı.

313 GÖZALTI KARARI

5 aylık çalışma neticesinde 313 şüpheliye  operasyon yapıldığını dile getiren Vali Gül, "Bu kapsamda, 253 kişi ele geçirildi, şahısların üzerinde ve evlerinde yapılan aramalarda13 tabanca ve  pompalı tüfek bulundu. Bunlar sokakta bizzat uyuşturucu satan 'torbacı' dediğimiz kişiler. Aklınıza gelebilecek tüm uyuşturucu türleri ele geçirilenler arasında. Şu anda 60'a yakın şüpheli aranıyor onlar da en kısa sürede yakalanacak. Ancak bizler de  çocuklarımıza sahip çıkacağız,  gençlerimize sahip çıkacağız. Okullarımızı sportif aktivitelere arttıracağız tüm okullarımızda okul spor kulüpleri kurduk" diye konuştu.

BU OPERASYONA ÖZEL ÇALIŞILDI

Daha önce Gaziantep'te torbacılara yönelik 23 operasyon yapıldığını hatırlatan Vali Gül, "Operasyonlar daha önce sadece belli mahallelerde yapılıyordu. Son operasyon ise şehrin tamamında yapıldı. Uyuşturucu ile mücadelemiz bir kişi bile uyuşturucu kullanırken devam edecek uyuşturucu kullanımı 0lan ana kadar Azimli bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz uyuşturucu miktarı ne olursa olsun 5 gram satan de 5 kilo satan da 25 kilo satan da bizim için birdir hepsi uyuşturucu satmıştır Hepsi de aynı muameleyi yapıyoruz" dedi.

30.06.2021 (Haber Merkezi)