ESNAFA SIFIR FAİZ İLE 400 KONUT YAPILACAK

Gaziantep Şahinbey Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kredi Kooperatifi ve İbrahim Özdemir Yapı İnşaat firması arasında konut yapımı için protokol imzaladı.

ESNAFA SIFIR FAİZ İLE 400 KONUT YAPILACAK

 

İmzalanan protokol çerçevesinde odaya üye esnaflar indirimli konut alma imkanına sahip olacak. İlk etapta 400 konut ile başlayan proje kapsamında odadayla anlaşma imzalandı. Kentin 3 farklı noktasında yapılan daireler ile esnafların ev alma hayalleri gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesinden esinlenerek çıkılan bu yolda İbrahim Özdemir Yapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özdemir ile Şahinbey Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Mert Murat Güzel arasında imza töreni gerçekleştirildi. Atılan imzalar ile odaya üye olan esnafların ev alabilmeleri için yapılan çalışmalar hayata geçmeye başlayacak.   

ÜYELERE 36 AY VADE DESTEĞİ

Proje ile Şahinbey Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kredi Kooperatifi İbrahim Özdemir Yapı İnşaat firması ile ev sahibi olmak isteyen esnafa daireyi sıfır  faiz ile 36 vadeli ödeme imkanı sağlıyor. Ayrıca konut fiyatları ise protokol kapsamında yüzde 10’dan yüzde 20’ye varan indirimlerle verilmesi amaçlanıyor.  

AMACIMIZ ESNAFA DESTEK

İbrahim Özdemir Yapı İnşaat Firması Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özdemir, proje kapsamında esas amaçlarının esnafa destek olmak olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı konut projesinden esinlenerek o projeye destek olmak istediklerini ve vatandaşların ev alma hayallerine katkıda bulunmak amacıyla bu yola girdiklerini anlatan Özdemir, ‘’20 yıldan bu yana inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir şirketiz. Firma olarak yıllık 800 civarı daire yapıyoruz. Bu şehre önemli hizmetler verdiğimize inanıyorum. Konut fiyatlarındaki artışı arz-talep olarak değerlendirdiğimizden daire sayısını arttırma kararı aldık.Şu anda Gaziantep’in değişik bölgelerinde projelerimiz devam etmektedir. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı konut projesinin ülkemiz için çok hayırlı olduğunu düşünüyorum. Bu proje ile birçok insanın ev sahibi olma hayali gerçekleşmiş olacak. Bizde firma olarak bu konuda Cumhurbaşkanımızın projelerine destek olmak amacıyla bir Ar-Ge çalışması gerçekleştirdik. Bu konuda karar alarak potansiyelimizi arttırdık. Önemli kurumlar ile anlaşma yapıyoruz. İnsanların ev alma hayalini gerçekleştirmek amacıyla çıktığımız bu yolda bugün böyle bir anlaşma imzaladık.Bu proje diğer kurumlara ve firmalara örnek bir proje olmasını diliyoruz. Biz bugün ilk adımı attık. Diğer firmalarında esnafa destek olmasını temenni ediyoruz. Bu projenin devamı gelirse tüm firmalarımıza yardımcı olmak adına tecrübelerimizi paylaşmaya hazırız’’ dedi. 

YÜZDE 10’DAN BAŞLAYAN İNDİRİM 

İbrahim Özdemir, imzaladıkları protokol çerçevesinde esnafa yüzden 10’dan başlayan indirim imkanı sağlayacaklarını ve 0 faiz ile 36 ay vadeli ödeme imkanı sunacaklarını kaydetti. Gelecek olan tüm anlaşmalara firma olarak açık olduklarını belirten Özdemir, ilk etapta 400 daire ile başlayacaklarını vurgulayarak, müjdeleri bir bir sıraladı. 

Özdemir, ’’İmzaladığımız protokol çerçevesinde tüm esnaflarımıza daire fiyatlarında yüzde 10’dan başlayıp yüzde 20’ye varan indirimler yapmayı planlıyoruz. Bu konu için tek şartımız esnaf ve sanatkarlar odasına üye olmalarıdır. 36 ay boyunca yüzde 0 faizle vadeli daire vermeyi planlıyoruz. Bugün de bunun anlaşmasını yaptık. Bugün böyle bir anlaşma için elimizi taşın altına koyduk ve bundan sonra gelecek tekliflere de açık olduğumuzu belirtmek istiyorum. Buradaki temel gayemiz esnafımızın hızlı ve kolay daire almaları konusunda yardımcı olmak.Bu anlaşmamız Gaziantep’imiz için ülkemiz için hayırlara vesile olsun. Şu anda anlaşma yaptığımız bölgeler Şahinbey bölgesindedir. Tabi bizim Şehitkamil bölgesinde de devam eden projelerimiz mevcut. Gaziantep’in güzel bölgelerinden birisi olan Onkoloji bölgesinde bu projeyi gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Yine Abdulhamit Han ve Güneykent bölgesinde toplamda 400 daire olarak yapmayı hedefliyoruz. Şehitkamil bölgesinde de yine anlaşmaya uygun 120 dairemizin mevcut olduğunu ifade edeyim. Yavuzelinde 40 dairemiz olduğunu söyleyeyim. Gelecek tüm tekliflere esnaflarımız için vatandaşlarımız için firma olarak açık olduğumuzu belirtmek isterim. Yaptığımız bu konutlar tam anlamıyla yeni nesil teknolojilere uygun konutlardır. Akıllı daire diye tabir ettiğimiz sistemle yapılmıştır.

Bu konutları anahtar teslim olarak vereceğiz. Dairelerin içerisindeki kapı, pencere ve tüm gereçler takılmış olacaktır. Daireyi alan ailenin sadece bir kombi ihtiyacı olacak. Bu projeyi isteyen esnafımızın bütçesine göre ayarlamayı planlıyoruz. Bizim buradaki temel gayemiz. Şahinbey Esnaf Kefalet Kredi Koparatifine üye olanlara 36 ay vade desteği vermemizdir. Bu şartları tabi gelen alıcının durumuna göre değerlendireceğiz’’ diye konuştu. 

İŞİMİZ, GÜCÜMÜZ ESNAFIMIZ

Şahinbey Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Odası Başkanı Mert Murat Güzel ise, odaya üye olan esnafların ev sahibi olmaları için uzun süredir çalıştıklarını söyleyerek, bu konuda elini taşın altına koyan tüm herkese teşekkür etti. Esnafın konut ihtiyacını fark edince böyle bir yöntem geliştirdiklerini anlatan Güzel, "İbrahim Özdemir Yapı İnşaat Firması ile tüm esnaflarımızın yüzde 10, yüzde 20 civarında daire fiyatlarına indirim yapmak amacıyla bir protokol imzalıyoruz. Bu anlaşma çerçevesinde bütün esnaflarımızı ev sahibi yapmayı hedefliyoruz. Esnafımızın bir konut ihtiyacı olduğunu hissettik.Bu konuda gerekli çalışmaları yaptıktan sonra İbrahim bey ile görüşmeler gerçekleştirdik. Kendisi de sağolsun bizleri kırmadı. Finansman noktasında odamızın kendi bütçesinden bir pay ayırdık. Proje kapsamında ilk etapta 400 daire ile başlayıp daha sonra esnaflarımızın talebine göre devam ettirmek istiyoruz’’ ifadelerinde bulundu.

27.10.2022 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR