REİS REİSOĞLU'NDAN İDDİALI ADAYLIK AÇIKLAMASI

CHP Gaziantep İl Örgütü’nde adaylık yarışı hız kazanıyor. Bu kapsamda 14 Mayıs Genel Seçimleri’nde 4. Sıra milletvekili adayı olan, deneyimli siyasetçi Reis Reisoğlu, düzenlediği basın toplantısında il başkanlığına aday olduğunu kamuoyu ile paylaştı...

REİS REİSOĞLU'NDAN İDDİALI ADAYLIK AÇIKLAMASI

 

“34 YILDIR BİRLİKTE MÜCADELE EDİYORUZ”

Sözlerine CHP’de 34 yıldır siyaset yaptığını ve örgütünü ‘ailesi’ gibi gördüğünü söyleyerek başlayan Reis Reisoğlu, “Siyaset kürsülerinde adet olduğu üzere çok cilalı laflar söylenir. Ama ben biraz farklı açıdan bakmayı düşünüyorum. Çünkü ben örgütten geldim, sizden biriyim. Hayatım partimizde geçti. Çocuklarıma, eşime, işime zaman ayıramadığım kadar siz değerli dostlarımızla daha güzel bir ülke umudu için mücadeleye zaman ayırdım. Bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceğim. Bu parti içi bir yarış, parti içi demokrasinin, parti içi zenginliğin göstergesi. Bundan da son derece mutluluk duyuyorum” dedi.

“ADAY OLAN PARTİLİLERİME BAŞARI DİLİYORUM”

CHP Gaziantep İl Kongresi’nden kazanarak çıkanın yine partisi olacağına kalpten inandığını ifade eden Reisoğlu, diğer başkan adayları Av. Ulaş Şarklı ve Karaca Bozgeyik’e başarılar diledi. Kongrenin bir hizmet ve bayrak yarışı olduğuna dikkat çeken Reisoğlu, “Seçimi ister ben kazanayım ister diğer arkadaşlarım. Kendileri ile çalışmaktan gurur duyarım. Sonuçta partimiz kazanacak. Ancak şunu da paylaşmadan geçemeyeceğim: Keşke bu parti içi verdiğimiz mücadeleleri arkadaşlarımız seçimlerde de verebilese idi. Ben bir milletvekili adaylığı süreci yaşadım. Bu arkadaşlar keşke bu motivasyonu adaylık sürecimde gösterse idi şimdi hepsini burada şapka çıkarıp alkışlardım” diye konuştu.

“CHP BENİM AİLEM, HEP BİRLİKTE İKTİDAR GÖRMEK İSTİYORUZ”

CHP’de siyaset yaptığı 34 yıl boyunca hiç iktidar görmediğini, ancak bu ivmenin tersine çevrilmesi gerektiğinin altını çizen Reisoğlu, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Cumhuriyet Halk Partili olmaktan her zaman onur duydum. Onur duymaya da devam edeceğim. Partimizin büyük bölümünü tanırım, onlar da beni tanır. Bu bir aile. Gerçekten söylüyorum. Hepiniz benim ailemsiniz Biraz önce yine söyledim. Hayatımın üçte ikisi bu partide geçti. İdealim hep birlikte bu partinin iktidarında buluşmak. İstersek birlikte partiyi iktidar ederiz diye düşünüyorum. Ben iktidar görmedim Babam da görmemiş diye biliyorum. Ama bundan sonra sizlerle birlikte bu partiyi iktidara taşımak zorundayız. Yerel seçimler için önümüzde şurada sekiz ay gibi bir süre kaldı. Yanlış anlamayın. Yukarıda çekişme, aşağıda çekişme var. Başka bir şey yok. Biz artık sokaklara dökülmeliyiz.

“89 RUHUNU GERİ GETİRMEK İÇİN ADAYIM”

89 ruhunu tekrar yaşatmalıyız. Cumhuriyet Halk Partisi hatırlayacaksınız 1989 Türkiye'nin bütün belediyelerini alarak yerel iktidarı kurdu, Gaziantep'i de aldı. Benim size sözüm şu. Ben bu partiye 89 ruhunu geri getirmek için adayım. Partide hesaplaşma kongrede olur. Hiç kimsenin birbiriyle küs olmaya, dargın olmaya hakkı yok. Varsa bir sorun, arkadaşlarımız bir araya getirip barıştırmak zorundayız. Bunu da yapmak seçilmişlerin görevi olmalı.

“ÖZGÜRLÜK LE PARTİ DİSİPLİNİ BİRBİRİNE KARIŞTITILMAYACAK”

 Klavyeyle başında parti yönetilmez. Bu partide disiplin kurulunu çalıştıracağım. Partimizi kamuoyu önünde tartışılır hale getirmekten kurtaracağım. Parti içi özgürlük ile disiplin arasındaki ince çizgiyi ayarlamamız gerekiyor. Düzenli örgüt toplantıları ile sorunu olduğu yerde çözeceğiz. İlçelerle koordine içinde, sokak sokak, ev ev çalışarak partimizi layık olduğu yere taşıyacağız.”

 

 

 

13.09.2023 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR