Kümesten Sofralara Yumurtanın Yolculuğu

AVGA Yumurta, Gaziantep’te 10 bin metrekare alan üzerine kurduğu tavuk çiftliğinde 5200 tavuktan günlük 4500 yumurta alınıyor.

Kümesten Sofralara Yumurtanın Yolculuğu

 

YURTHABERLER  - Gaziantep’te 10 bin metrekare alan üzerine kurulan tavuk çiftliğinde 5200 tavuktan günlük 4500 yumurta alınıyor.

Oğuzeli ilçesinde bulunan çiftlikteki Lohman Brown cinsi tavukların ortalama ömrü 18 ila 20 ay arasında değişirken, verimi düşen tavuklar ise kesime gidiyor.

 

             

Yumurta üretiminin çok meşakkatli bir o kadar da zevkli olduğunu söyleyen Çiftlik sorumlusu Hatice Kıtır " 3 yıl önce kurduğumuz çiftlikte şu anda 5200 tane Lohman Brown cinsi tavuğumuz bulunmaktadır. Bu tavuklardan günde 140 koli yani 4200 adet yumurta alıyoruz. Çiftlikte artık son sistem makinalarla çalışıyoruz. Tavuklar yumurta yaptıktan sonra yumurtalar bant üzerinde birikiyor, daha sonra yine makina yardımı ile paketleme bölümüne geliyor. Biz de burada paketliyoruz ve kentin çeşitli yerlerine dağıtımı yapılıyor. Bu şekilde tavukların bulunduğu yere de çok girmemiş ve onları rahatsız etmemiş oluyoruz. Bunun yanı sıra tavuklar günde 600 kilogram yem yiyor ortalama 5 ton su içiyorlar.

Yerlerinin serin olması için klimalar çalışıyor. Serin ortamda beklettiğimiz yumurtaların ise raf ömrü 28 gündür" ifadelerini kullandı.

12.06.2019 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR