İYİ PARTİ-CHP ARASINDA 'KIRMIZI ÇİZGİ' KRİZİ

CHP ve İYİ Parti bugün Gaziantep'le ilgili ittifakla alakalı kamuoyunu bilgilendirmek için ortak basın toplantısı düzenledi. Bir taraf "kırmızı çizgi" dedi, öbürü mealen "ne kırmızı çizgisi kardeşim" diye karşıladı...

İYİ PARTİ-CHP ARASINDA 'KIRMIZI ÇİZGİ' KRİZİ

CHP ve İYİ Parti ile başkanları ile ilçe başkanları bugün İYİ Parti İl Başkanlığı'nda bir araya gelerek ortak bir basın toplantısı düzenledi. Her iki partiden de toplantıya büyük ilgi oldu. Ev sahibi sıfatı ile ilk sözü alan İYİ Parti İl Başkanı Serkan Karakuş, ittifakın Türkiye'de değişen siyasi dengelere göre yeniden pozisyon aldığını belirterek, "Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey ile 4 ilçede biz aday gösterecektik, diğer ilçelerde CHP... Ancak durum yine değişti. Seçimi kazanabilecek adaylarla sahaya inmek istiyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor" dedi.

İYİ PARTİ: KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ VAR

Bunun üzerine yurthaberler ve devhaber muhabiri, "Türkiye'nin değişen siyasi koşullarında seçimi kazanmak için HDP destek verse tavrınız ne olur?" şeklindeki sorusunu cevaplayan İYİ Parti İl Başkanı Karakuş, "Kamuoyunun da bildiği gibi Genel Başkanımız Meral Akşener'in açıkladığı 'kırmızı çizgilerimiz' var diyerek, bir nevi bu tür bir duruma sıcak bakmadılarını söyledi.

CHP: BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZ YOK 

CHP İl Başkanı Hayri Sucu ise herkesi şaşırtan bir çıkış yaparak, "CHP ve İYİ Parti olarak oylaeımız seçimi kazanmaya yetmiyor. Bizim burada kırmızı çizgimiz olamaz. Tek hedefimiz kazanma şansımızın yüksek olduğu bu seçimden galibiyetle çıkmaktır" deyinde salon bir anda buz gibi oldu.

 

31.12.2018 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR