HERKES İÇİN ADALET

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti  Başkanı  ve Ay Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ay’ın tutuklanarak cezaevine gönderilmesine  tepkiler artarak devam ediyor.

HERKES İÇİN ADALET

Gaziantep Gazeteciler Basın Sitesi’nde bir araya gelen basın çalışanları, aileleriyle  ‘Bu zulme son verin’, ‘İbrahim Ay için Adalet’, ’Kumpas Bozulacak’, ‘Gizlilik kararı kaldırılsın’, ‘Sayesinde ev sahibi olduk’, ‘Düğünde cenazede iyi günde  kötü günde hep yanımızdaydı’,’ Sadece başkan değil babamız gibisin’, ‘28 gündür uyku haram’ şeklinde pankartlar taşıyarak adalet  istediler.

AİLELER DESTEK VERDİ

İbrahim Ay’a destek için  aileleri birlikte  Gaziantep Gazeteciler Basın Sitesi’nde bir araya gelen gazeteciler “Cemiyet Başkanımız İbrahim Ay’ın arkadaşları ve meslektaşları olarak  Adalet için aydınlığı arıyoruz. Hukuk  doktrininde, hukuk kişiyi özgürleştirdiği oranda meşrudur. Ancak gizlilik kararı yüzünden ne olduğunu bilmediğimiz, adil olmayan tutuklanma kararının ardından, cemiyet başkanımızın neyle suçlandığını, hangi delillerle desteklendiğini, niçin 28 gündür tutuklu bulunduğunu öğrenmek istiyoruz. GGC Başkanımız Ay,  12 yıldır getirdiği kurumsallaşmayla, herkesin  derdi ile dertlenen,  meslektaşlarını hiçbir zaman yalnız bırakmayan  arkadaşımız bir kardeşimizdir.  Soruşturmanın etkin ama bir o kadar şeffaf ve kamuoyunun gözünden kaçmayacak şekilde yapılması gerekir. Gizlilik kararının bir an önce kaldırılması en öncelikli ve en önemli talebimizdir. Herkes için adalet İbrahim Ay için adalet. Başkanımız tutuklu yargılanmamalı derhal serbest bırakılmalı” diye tepkilerini yüksek perdeden dile getirdiler.

ADALET ÇAĞRISI 

 

Yaptığı iyilik yardımlarıyla, başta basın çalışanları olmak üzere, herkesin  sevgisini kazanan İbrahim Ay, 300 civarında basın çalışanının konut sahibi olmasını sağlarken,  GGC’nin de kurumsal kimliğe kavuşmasında önemli projelere imza attı. Bu yüzden meslektaşları ve halk arasında gönül köprüsü kuran İbrahim Ay’ın, tutukluluğunun kaldırılmasını ve adil yargılanması tüm sevenlerinin ortak noktası. Gönül köprüsünün yıkılmayacağını belirten sevenleri, adaletin er yada geç tecelli edeceğine inanıyorlar.

26.07.2022 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR