RATEM, telif haklarını ve korsanla mücadeleyi masaya yatırdı

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği'ne (RATEM) tarafından Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen toplantıda, radyo televizyon yayıncılığı ve telif hakları konuşuldu.

RATEM, telif haklarını ve korsanla mücadeleyi masaya yatırdı

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği'ne (RATEM)  tarafından Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen toplantıda, radyo televizyon yayıncılığı ve telif hakları  konuşuldu.

Moderatörlüğünü  RATEM Akedemi’den Yusuf Gürsoy’un  yaptığı toplantıya konuşmacı olarak GAÜN Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Mustafa Sarıbıyık, RATEM Yönetim Kurulu Başkanı M.Aydın Şerbetçioğlu, GAÜN İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Emre Köksalan, Yargıtay 7. Ceza Dairesi Üyesi Erdoğan İshakoğlu, Kültür ve Turizm Uzmanı Mehmet Savaş, GAÜN iletişim Fakültesi öğretim üyesi Dr. Mehmet Ali Göngen, RATEM Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Atılmış konuşmacı olarak katıldı.

YENİ NESİL İÇERİK ÜRETEREK PARA KAZANIYOR

Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr Emre Köksalan,yaptığı konuşmada ‘’Radyo televizyon  yayıncılığı sürekli günden güne değişen aynı zamanda teknoloji ile büyüyen ama mücadele eden bir yapıdır. Görünen şu ki gelişen teknolojiler bizi telif hukuku  bir medya ürününün nasıl korunacağı konusunda yeni süreçleri önümüze çıkarıyor. tatbiki bunların içerisinde özellikle dijital mecralar var. Yeni nesil bazı şeylerin biraz daha farkında ve farkında olarak büyüyor.  İnstagram, Youtube ve video içerik üreterek para bile kazanabiliyorlar. Bunu yaparken başkalarında izin almadan ve telif haklarını düşünmeden kullanabiliyorlar.’ dedi.

İLETİŞİM HUKUKUNU ANA HATLARIYLA BİLMEK GEREK

RATEM Yönetim kurulu başkanı M. Aydın Şerbetçioğlu yaptığı konuşmasında ‘’RATEM’i tanıtırken hangi işi yaparsak yapalım içeriğin çok önemli.  Diğer rakiplerimizden bizi ayıran özelliğimiz olması gerekli. Öğrencilerin kaynakların neler olduğu ve ne haklara sahip olacağınızı iletişim hukukunu en azından ana hatlarıyla bilmeleri gerekir’’ dedi.

HUKUK, TELİF HAKLARININ GELİŞİMİ VE DİJİTALLEŞME

 Yargıtay 7. Ceza Dairesi Üyesi Erdoğan İshakoğlu ile Kültür Bakanlığı uzmanı Mehmet Savaş, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu üzerinden genel olarak telif hakları konusuna hukuki bir açılım getirdi.

Gaziantep merkezli Şirinnar Radyosu'nun sahibi RATEM Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Atılmış, 32 yıllık radyoculuk süreci ve telif hakkı olgusunun gelişimin hakkında bilgiler verdi.

GAÜN iletişim Fakültesi öğretim üyesi Dr. Mehmet Ali Göngen ise dijitalleşmeye dikkat çekerek kısa süre içinde uydu yayıncılığının sona ereceğini düşündüğünü aktardı.

 

11.05.2022 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR