HALK İÇİN UCUZ EKMEK ÜRETİLMELİ

Fakirin umudu ekmek...

HALK İÇİN UCUZ EKMEK ÜRETİLMELİ

Makine Mühendisi Ali Peri, temel gıda maddesi ekmeğe gelen zamların ardından vatandaşın alım gücünün düştüğünü söyledi.

Peri, gündelik yaşamın geçim sıkıntısı ile zorlaştığı şu günlerde fakir fukaranın elinde sadece ekmeğinin kaldığını, ona da vatandaşın ulaşabilmesi için un ve un mamullerinde yüzde 18 olan KDV’nin düşürülmesi gerektiğini ifade etti.

Vatandaşın ekmeğe ucuza ulaşbilmesi için yetkilileri  göreve davet  Ali Peri, "Yerel yöneticiler, vatandaşa ucuz ekmek temin etmeleri için çare düşünmeli.  Öncelikle halka ucuz ekmek temin etmek için fabrikaların veya imalathanelerin oluşturulması gerekmektedir. Una, yakıta, mayaya,işçiliğe, yağa gelen zamlar özellikle akaryakıta ve elektriğe gelen doğurgan zamlardır. Bu zamlardan sonra tüm ürünlerin fiyatı yukarı doğru fırladı.Halk büyük sıkıntılarla karşı karşıya geldi. Fırıncılar una yapılan zamlardan sonra ekmek yapımını durdurma noktasına geldiler. Çünkü altından kalkamayıp zarar ve iflasın eşiğindeler. Fırıncı esnafı ile birlikte vatandaşı rahatlatıcı önlemler hemen devreye girmeli" dedi.

Peri, köklü çözümün ise başta hububat olmak üzere gıda ve hayvansal ürünlerin ülkemizde üretimi için dışa bağımlılıktan kurtulup tarım ve hayvancılığın desteklenmesi gerektiğini de  sözlerine ekledi.

18.01.2022 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR