BARAK’TA BÜYÜK BULUŞMA

BİNLERCE KİŞİYİ BULUŞTURAN TOPLANTIDA, ABDURREZZAKLILARLAR'A BAĞLI KOLLAR  BİR ARAYA GELDİ. TOPLANTIDA, AŞİRETE BAĞLI TİRKAYİ KOLUNDAN OLAN SAĞLIK İLMÜDÜRÜ DR. ÜMİT MUTLU TİRYAKİ'NİN GÖREVDEN ALINMASINA TEPKİ VARDI.

BARAK’TA BÜYÜK BULUŞMA

 

Gaziantep, Karkamış, Nizip, Oğuzeli ve Suriye’de yaşayan Barak aşiretinin en büyük ve kalabalık kollarından biri olan  Abdurrezzaklılar'ın, 1.  Birlik ve Dayanışma Toplantısı (Toyu)  gerçekleştirildi.

Karkamış ilçesinin Soylu (Silsile) Köyü’nün ev sahipliğini üstlendiği toplantıya binlerce kişi katıldı. Atatürk, şehitler ve yakın zamanda meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Soylu Köyü Muhtarı Mustafa Güzel, geleneksel hale getirmeyi planladıkları buluşmaya emeği geçen herkese tek tek teşekkür etti.

Abdurezzaklılara bağlı kollar

Abdurrezzaklar Aşiretine bağlı; Tiryakili, Mahmutlu, Taburlu, Batmanlı, Göğebakan, Çokşuruklu, Çaprazlı, Açıkgözlü, Kızılçaparlı, Ali İdrisli, Karahabalı, Ceritli, Mercanlı, Çağlayanlı, Kasımlı (Suriye), ve Cumoglar kollarına mensup Baraklıları buluşturan dev organizasyonda yapılan konuşmalarda birlik-beraberlik ve karar alma süreçlerine katılım için güçlü bir görüntü verilmesi gerektiği üzerinde duruldu.

Bölgenin sigortası oldular

Osmanlı’nın iskan politikalarından bu yana yüzlerce yıldır Anadolu’nun bu kadim coğrafyasında yaşayan ve ülkenin bekası için her dönem fedakarlık yapan Abdurrezzaklıların bu güne kadar siyasette ve bürokraside bir çok önemli isim çıkardığına değinen konuşmacılar, “Kalabalık yapımız ve bölgedeki duruşumuz ile artık daha etkin hale gelmeliyiz. Birlikte, kardeşçe, bir arada olarak yönetimlerde hak ettiğimiz noktalarda temsil edilmeliyiz. Toy’umuzun her geçen gün çoğalarak bölgenin dinamik gücü olması en önemli hedefimiz olmalı” denildi.

Sağlık il müdürünün görevden alınmasına tepki

Abdurrezzakların Tiryaki kolundan olan ve geçtiğimiz günlerde hiçbir gerekçe gösterilmeden görevinden alınan Sağlık İl Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki için de bir başlığın açıldığı toplantıda, her hısım, akraba, aşiret üyesi ve duyarlı kişilerin bu haksızlığa tepki göstermesi istendi.

Görsel Şölen ve 2 bin kişlik yemek

Kervan Folkör Ekibi’nin sunduğu yöresel oyunların ardından büyük buluşma 2 bin kişiye verilen yemek ile son buldu. Katılımcılar, bir yıl sonra daha kalabalık ve organize bir şekilde toplanmak üzere sözleşerek toplantı alanından ayrıldı.

 

24.09.2023 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR