Yasaklardan etkilenen sanatçılar: Hayatı değil salgını bitirin...

Kültür, sanat ve eğlence sektörü çalışanları yeni pandemi yasaklarına tepkili...

Yasaklardan etkilenen sanatçılar: Hayatı değil salgını bitirin...

Pandeminin yeniden artmaya başlamasıyla birlikte, yeni önlemler gündeme geldi. Sosyal hareketliliğin önlenmesi için ilk alınan tedbirlerden biri saat 22:00'dan sonra restoran ve eğlence mekanlarının kapatılması oldu. Ancak kültür sanat ve eğlence sektöründe çalışan insanların hayatlarını nasıl devam ettireceğine ilişkin bir uygulamanın olmayışı sanat ve eğlence sektöründeki insanların tepkisine neden oldu.

Korona virüsü yayılımının yükselişe geçmesiyle birlikte alınan tedbirler kapmasında restoran, kafe, bar gibi eğlence mekanlarının akşam saat 22.00’de kapatılmasına karar verildi. Yasaklara tepki gösteren sanatçılar ve eğlence sektörü emekçileri Türkiye'nin farklı illerinde buna tepki gösteriyor.

#HayatıDeğilCovidiBitirin etiketiyle sosyal medyada da duruma tepki gösteren sanatçılar "Biz yaptığımız toplantılarda Türkiye dışındaki ülkelerin sanatçılara nasıl yaklaştığına baktık. Kültür sanat alanında emek veren insanlara destekte bulunulduğunu gördük. Türkiye'de de bu yardımın yapıldığı söyleniyor ama biz bunun nereye yapıldığını göremedik ve bilemiyoruz. Biz örgütsüz olduğumuz, bir arada olamadığımız sürece kültür sanat ve eğlence mevzilerini kaybetmemiz devam edecek. Bir anlamda örgütlü olmamız bu mevzileri korumamız gerekiyor. Aslında sorumluluğumuz da budur." diyorlar.

8.11.2020 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR