ŞEHİTKAMİL DEVLET HASTANESİ BEYAZ MELEKLERİ UNUTMADI

Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde Hemşireler Günü heyecanı yaşandı.

ŞEHİTKAMİL DEVLET HASTANESİ BEYAZ MELEKLERİ UNUTMADI
Hastane personelinin katıldığı programda hemşireleri temsilen Sağlık Bakım Hizmetler Müdürü Başhemşire Fatma Kızılaslan'a hastane yönetimi tarafından çiçek takdim edildi.

Şehitkamil Devlet Hastanesi büyük bir heyecana sahne oldu. 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü için düzenlenen programa hastane personeli katılırken hemşireleri temsilen Şehitkamil Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetler Müdürü Başhemşire Fatma Kızılaslan'a hastane yönetimi tarafından çiçek takdim edildi. Fatma Kızılaslan yaptığı konuşmada hemşirelik mesleğinin tarihteki yerinden ve öneminden bahsetti. Kızılaslan, konuşmasında “Florence Nightingale’in doğum günü olan 12 Mayıs tarihi, 1974 yılından beri tüm dünyada Hemşireler Günü olarak kutlanmaktadır. Aslında savaş gibi var ile yokun, yaşam ile ölümün kol kola dolaştığı ortamlarda, lamba metaforu ile aydınlığın, elden ele dolaşarak bilginin aktarılışının ve yaşamın aydınlık olduğunun sunulması; bizi ve mesleğimizi güçlü tutmaktadır” ifadelerine yer verdi.
Hemşirelik mesleğinin özveri isteyen bir meslek olduğunu belirten Kızılaslan “Aynı emek ve özveri ile Çanakkale Savaşı’nda Safiye Hüseyin Elbi’de ilk Türk hemşiresi olarak, yoktan var eden hizmetler sunmuştur. Kendilerini rahmetle anıyorum. Hemşireler herkes için sağlık hedefine ulaşmada öncü bir sestir. Ülkemizdeki genel sayımıza baktığımızda 340 bin kişilik bir sağlık ordusundan bahsetmekteyiz. Niteliğimizle de güçlüyüz” ifadelerini kullandı. Son olarak hemşireliğin sağlık alanında liderlik pozisyonunda olduğunu belirten Kızılaslan bütün meslektaşlarının gününü kutladı. Konuşma sonrasında hastane yönetiminde Şehitkamil Devlet Hastanesi Başhekimi Ali Güven Fincan ve İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Levent Sungur, Fatma Kızılaslan’a çiçek takdim etti. Ayrıca günün özel ödülü olarak da hemşire Arife Orulluoğlu’na çiçek takdim edildi. Program müzik dinletisi ve kokteylin ardından sona erdi.

13.05.2022 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR