BŞB MECLİSİ'NDE PROPAGANDA TARTIŞMASI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı 2.Birleşim Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Mart ayında meclisin tatil edilmesi kararı alınırken, mecliste eşitsiz seçim tartışması yaşandı.

BŞB MECLİSİ'NDE PROPAGANDA TARTIŞMASI
 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı 2.Birleşim Toplantısı Meclis Başkanvekili Osman Toprak Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda gündemde yer ala 43 ve gündem dışından gündeme alınan 2 madde olmak üzere toplam 45 madde görüşüldü.

HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNE YEM DESTEĞİ

Bu kapsamda TÜRKVET’e bağlı bin 711 büyükbaş hayvan yetiştiricisine toplam 988 bin kilogram büyükbaş hayvan yemi, bin 79 küçükbaş hayvan yetiştiricisine 989 bin 500 kilogram küçükbaş hayvan yemi yardımı ve TÜRKVET’e kayıtlı olmayan küçük kapasiteli hayvan üreticileri için 12 bin kilogram büyükbaş hayvan yemi ve 10 bin 500 kilogram küçükbaş hayvan yemi olacak şekilde 2 milyon kilogram hayvan yemi yüzde 50 çiftçi katkı paylı, yüzde 50 hibe şeklinde dağıtımı yapılacak. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak mecliste yaptığı konuşmada Gaziantep’te İslahiye ve Nurdağı’nın depremden en çok etkilenen ilçeler olduğunu belirterek, depremde en çok zarar gören İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde hayvan yetiştiriciliği yapan üreticileri ve hayvancılık ile uğraşan vatandaşlara destek olunacağını söyledi.

MART AYINDA MECLİS TATİL EDİLDİ

Toplantıda Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisinin Mart ayında tatil edilmesi ile ilgili önerge sunuldu. AK Parti Grubunun önergesi oy birliği ile kabul edildi. Toplantı sonunda CHP’li Meclis Üyeleri Mehmet Sucu, Yılmaz Kireç ve Beyhan Külekçi söz aldı. Sucu, zabıta ekipleri tarafından vatandaşlara dağıtılan seçim broşürlerini sordu. Yılmaz Kireç ise billboardlar ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetleri yalnızca Fatma Şahin tarafından yapılmış gibi lanse edilmesini eleştirdi, Beyhan Külekçi ise GBB’nin 20 bin konutu nerede yaptığını sordu.

Gündem dışı söz alan Halil Uğur ile CHP’li meclis üyeleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI

Meclis Başkanvekili Osman Toprak, meclis üyelerinin sorularını yanıtladı. Toprak, ‘’2019 yılı Yerel Seçimleri sonucunda belirlene Büyükşehir Meclisinin son toplantısını gerçekleştirdik. 2019’dan bugüne kadar çok önemli kararlar alan Meclis Üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Gaziray, Düzbağ, İleri Biyolojik Atık, Kuzeyşehir ve Güneyşehir gibi şehrimizin 50 yılına etki edecek projelerin kararları alındı. Bu süre içerisinde meclisimiz herkesin kendi düşüncesini ifade ettiği bir meclis oldu.’’

ÖNEMLİ BİR SEÇİME GİDİYORUZ

Gaziantep’te önemli bir seçime gidildiğini söyleyen Toprak, ‘’Şehrimiz için çok önemli bir seçime gidiyoruz. Seçim sürecinin demokratik bir ortamda geçeceğini ümit ediyorum. Bundan önceki seçim sürecinde Gaziantep’te sıkıntılı, kavgalı bir süreç yaşanmadı. Hiçbir parti de bunu yapmadı. Halkımıza bu anlamda teşekkür ediyorum.’’

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak 20 bin konutu yaptık. Neden deprem bölgeleri içerisinde en önce Gaziantep’te yapıldı? Çünkü biz zemin etüdü, imar plan, altyapısı yapmıştık. Tüm hazırlıklarımızı tamamlamıştık. İnşa edilen tüm konutların yolu, suyu, alt yapısını GBB olarak biz yapıyoruz. TOKİ işbirliğiyle GBB olarak birlikte yaptık.’’

VATANDAŞLARI HER ZAMAN BİLGİLENDİRİYORUZ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi faaliyetleri ile ilgili vatandaşları devamlı olarak bilgilendirdiklerini söyleyen Toprak, ‘’Yalnızca seçim döneminde değil hemen her zaman vatandaşların belediye hizmetleriyle ilgili bilgilendirmek bizim için bir sorumluluk. Vatandaşımız nerede ne hizmet yapılacağını bilecek. Dağıtılan broşürlerde Büyükşehir Belediyesi damgası var. Birileri provokasyon amacıyla Fatma Şahin’in logosunu basıp dağıttıysa bunu kabul etmiyoruz, bizim böyle bir baskımız söz konusu değil. Dağıtılan broşürlerin tamamında Büyükşehir Belediyesinin 10 yıllık dönemde yapmış olduğu hizmetleri anlatan broşürler. Vatandaşı bilgilendirmek için her türlü mecrayı kullanmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Toprak tüm meclis üyelerine, çalışma arkadaşlarına ve basın mensuplarına teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

16.02.2024 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR