Milletvekili Filiz: En kısa zamanda SOF'tayım

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. İmam Hüseyin Filiz, son dönemde Türkiye’nin dört bir yanında yaşanan doğa katliamlarına tepki gösterdi.

Milletvekili Filiz: En kısa zamanda SOF'tayım

Konuya ilişkin yazılı bir mesaj yayımlayan Milletvekili Filiz, hükümete doğaya zarar veren ve halkın tepkilerine neden olan projelerini biran önce sonlandırması için çağrı yaptı. Filiz, "Bu ülke hepimizin. Doğayı katledenleri insalık da, tarih de affetmeyecektir. Milletin istemediği projeler biran önce sonlandırılsın" dedi

Kanadalı Alamos Gold Şirketi’nin altın madeni projesi için Kaz Dağları’nda binlerce ağacın kesilmesi ve doğanın katledilmesi ülke genelinde tepkilere neden olurken, diğer bölgelerde doğaya zarar veren proje ve çalışmalar da tepki çekmeye başladı. İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz de doğaya zarar veren projelere tepki göstererek, “Türkiye’nin dört bir yanında rant için doğa katliamı yaşanıyor. Millet, Türkiye’nin her köşesinde doğaya zarar verilen projelere karşı ses yükseltiyor. Karadeniz’de, Akdeniz’de, Marmara, İç Anadolu’daki yaşanan doğa katliamlarına bir yenisi seçim bölgem Gaziantep’te eklendi. Şehrin oksijen kaynağı olan Sof Dağı’nın taş ocağı firmalarına ihale edilmesi ve burada yürütülen çalışmalar Gaziantepliler'in tepkilerine neden oluyor” ifadelerini kullandı.

Mesajında “Millete rağmen, milletin onaylamadığı projelerden biran önce vazgeçilmeli, yancı firmaların zenginleşmesi uğruna, millete hayatı zehir etmekten, huzurunu kaçırıp, sağlığıyla ve geleceğiyle oynamaktan vazgeçilmelidir" ifadelerine yer veren Milletvekili Filiz, daha sonra şunları kaydetti:
“Bu ülke hepimizin ülkesi. Doğayı katleden, canlılara zarar veren bu tür projelerin altına kimlerin hangi akılla imza attığını gerçekten merak ediyoruz. İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener bir gurup milletvekili ile Kaz Dağları'na giderek tepkisini ortaya koymuştur. Hükümet, itirazlara, protestolara rağmen bildiğini yapmaya devam ediyor. Daha da acısı yapılan bu doğa katliamlarının önüne perde çekmeye, milletten saklamaya çalışıyor. Başaramayınca da kendince bahaneler üretme çabasına giriyor. Yakın zaman önce Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hükümetin doğaya zarar veren projeleriyle ilgili ‘Yanlış yaptık’ şeklinde özeleştiri yapıp, özür dilemişken Türkiye'nin değişik bölgelerinde doğaya, kentlere ve canlılara zarar veren projelerin hayata geçiriliyor olması manidar. Sayın Cumhurbaşkanımızın milletin sesine kulak vererek Kaz Dağları başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanında devam eden doğa katliamına kayıtsız kalmayacağını ve bu projelere son vereceğini umut ediyorum. Aksi takdirde ne insanlık, ne tarih yapılan bu doğa katliamının sorumlularını affetmeyecektir.”

10.08.2019 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR