İHD’den açlık grevi nöbeti: Yaşama ses ver

İHD’den açlık grevi nöbeti: Yaşama ses ver

YURTHABERLER – İHD Antep Şubesi, İmralı tecridine karşı cezaevlerinde süren açlık grevlerine dikkat çekmek için "Yaşama ses ver" sloganıyla 1 günlük nöbet eylemi gerçekleştirdi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Antep şubesi PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde ki tecritin kaldırılması amacıyla başlatılan açlık grevlerine dikkat çekmek için ‘Yaşama ses ver’ sloganıyla bir günlük nöbet başlattı. İHD Antep şubesinde başlatılan saat 21.00’e kadar devam edecek olan eyleme basın toplantısıyla başlandı. Eyleme İHD Antep Şube Başkanı Salman Yergin, HDP İl Eşbaşkanları Sultan Bayındır, Müslüm Kılıç, DBP İl Eşbaşkanı Abdullah İnce, Şahinbey Belediyesi CHP Meclis üyesi Hurşit Besle ve çocukları açlık grevinde olan ailelerin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Toplantıda konuşan İHD Şube Başkanı Yergin, tecrit ve izolasyon uygulamalarının bir an önce son bulması gerektiğini belirterek, “Umuyoruz ki bu çağrımıza uyulur ve bir daha hiç kimse yaşamına son vermez, tecrit kaldırılır ve açlık grevleri sona erdirilir” dedi.

‘TALEPLERİN KARŞILIK BULACAĞI NOKTAYA GELİNECEKTİR’

Açlık grevinde bulunanların zarar görmemesi ve tecridin kaldırılması konusunda ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiklerini söyleyen Yergin, yüzün üzerinde cezaevinde binlerce kişi tarafından sürdürülen açlık grevlerinde gelinen aşamanın çok ciddi olduğunu dile getirdi. Hapishanede veya herhangi bir yerde hiç kimsenin yaşamına son vermesinin istemediklerini aktaran Yergin, “Mahpusların içerisinde bulunduğu siyasal ve psikolojik ortamın farkındayız. Ancak tecridin kaldırılması noktasında bu tarz eylemlere başvurulmamalıdır. Mahpusların sesi duyulmuştur. Demokratik kamuoyunun daha fazla duyarlı olması için gereken çalışmalar yapılmaktadır. Dolayısıyla mahpusların tecridin sona erdirilmesi ile ilgili taleplerinin karşılık bulacağı bir noktaya elbette gelineceğini belirtmek isteriz” diye konuştu.

11.04.2019 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR