SAĞLIKSIZ, SAĞLIK OCAĞI…

Bu binada sağlık hizmeti vermekle, gasilhanede hizmet vermek arasında hiç bir fark yok. Sağlık ocağı her an çökebilir ve sağlık çalışanları ile sağlık hizmeti almaya gelenlere mezar olabilir...

SAĞLIKSIZ, SAĞLIK OCAĞI…

 

Gaziantep’in Şahinbey ilçesi, Öğretmenevleri Mahallesi’nde bulunan Ali Burnukara Sağlık Scağı, “sağlık” sözcüğüne yakışmayan bir durumda hizmet vermeye çalışıyor. Duvarlarında ve zemininde çatlaklar oluşan yapı, her an çökme tehlikesi ile karşı karşıya.

SON DERECE GÜVENSİZ BİR YAPI

Son İzmir depremi ile yapı ve bina güvenliği Türkiye’nin bir numaralı tartışma konusu. Ancak, Öğretmenevleri Mahallesi’nde günde yüzlerce kişiye sağlık hizmeti veren Ali Burnukara ASM, bir sağlık tesisinden çok izbe bir  binaya benziyor.

TAŞINMASI YADA YENİDEN İNŞA EDİLMESİ GEREKİYOR

Sağlıksız sağlık ocağı olarak nitelendirilebilecek binada duvarlar çatlamış, zemin betonu dağılmış ve sağlık hizmeti vermesinin hijyenik koşullar itibari ile de mümkün olmadığı açıkça görülüyor.Her an çökebilecek potansiyel tehlikeyi içinde barındıran ASM ve sağlık çalışanları ile sağlık hizmeti almaya gelenlere mezar olmadan taşınması yada yeniden yapılması gerekiyor.

12.11.2020 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR