GAZİANTEP'te 27 yaşındaki işçi corona nedeniyle hayatını kaybetti

Gaziantep’te yerleşik Akınal Bella Terlik Fabrikası’nda çalışan 27 yaşındaki işçi Uğur Kartal coronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Dev Tekstil-İş Çukurova Temsilciliği ve DİSK Tekstil İş Temsilciliği olaya tepki gösterdi.

GAZİANTEP'te 27 yaşındaki işçi corona nedeniyle hayatını kaybetti

 “VİRÜS İŞÇİLERİ ÖLDÜRMEYE DEVAM EDİYOR”

Gaziantep’te coronavirüs nedeni ile 8. ölüm yaşandı. 27 yaşındaki fabrika işçisi Uğur Kartal, hastanede 15 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetti. Genç işçinin ölümü dolayısı ile bir açıklama yapan Dev Tekstil-İş Çukurova Temsilciliği, “Corona virüs işçileri öldürmeye devam ediyor.Akınal Bella işçisi UğurKartal hayatını kaybetti. Yeni nişanlanan 27 yaşındaki kardeşimizin ailesine, sevdiklerine, mesai arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz. Bu ölümlerden göstermelik önlem alanlar, işçileri virüse açık sağlıksız koşullarda çalıştıranlar sorumludur. İşçiler yaşasın, patronlar bir ay kar elde etmesin! Acil ihtiyaçlar için üretim yapılan sağlık, gıda, temizlik vb. iş kolları dışındaki tüm işçilere yaşamak için kesintisiz ücretli izin istiyoruz” dedi.

“YETER Kİ PATRONLAR RAHATSIZ OLMASIN”

Öte yandan, virüs tehlikesine rağmen Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalarda hiçbir önlemin alınmadığını dile getirdiği için geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan  DİSK Tekstil-İş Temsilcisi Mehmet  Türkmen de  Kartal'ın yaşamını yitirmesinin ardından sosyal medya hesabından, "Patronlar rahatsız oldu diye sendikacıyı gece yarısı gözaltına alanlar, işçinin ölümüne sebep olan patrona hesap sorar mı dersiniz? Sormazlar. Ama biz soracağız; 'Çarklar dönsün' diye işçileri ölümüne çalıştıranlardan da, işçilerin hayatını patronların insafına bırakanlardan da…" şeklinde bir açıklama yaptı.

25.04.2020 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR