İç Mihraklar

Cihangir YILDIZ

İç Mihraklar

 

Kendimi bildim bileli Türkiye’yi yok etmek isteyen karanlıkların ardında gizli gizli işler çeviren dış mihraklardan bahsedilir. Eminim dünyanın da bu kadar saçma sapan bir insan düzeni içinde olmasında da bilinmeyen galakside sinsi sinsi işler çeviren galaktik dış mihraklar vardır.

Mesela kadın cinayetlerini İngilizler işletiyor, yere çöpü almanlar attırıyor, trafik levhalarına kurşunu Fransızlar, arkeolojik eserlerin defineciler tarafından yağmalanmasını da Nijeryalılar yaptırıyor.

Geçen bir İspanyol gördüm, sokaktaki kediye işkence ediyordu. Uyardım adamı. "Bak dedim burası Türkiye sevgili dış mihrak, burada hayvanlara saygı gösterilir" adamcağız bir utandı bir utandı, yerin dibine girdi utancından.

İki gün öncede bir Rusla karşılaştım bilim öğrenmek için üniversiteye giden öğrenciler örgütlemeye onları hükümete karşı kışkırtmaya çalışıyordu. Hele Çinli bir polis vardı Sarıyer’de vatandaşa sanki emrindeki insanlara davranır gibi davranıyordu ve Mecidiyeköy’de yaya geçidinden geçen yaya çarpan Amerikalı'yı dövecektim ama yüksek uygarlığım izin vermedi.

Papua Yeni Gineli birisi takmış kafaya illa eğitim sistemini mahvedeceğim diye gece gündüz sistem değiştiriyordu, dedim arkadaş ayıp ayıp sen nasıl yüksek Türkiye uygarlığına böyle davranırsın.

Diyarbakır’da çocuklar kavga etti diye birbirine giren ve 4 kişinin öldüğü aile kavgasındaki Norveçli aşiretlere dedim ki, yavrum atalarınız Vikingler gibisiniz ayıp ayıp. Neyse ki aşiret yemeği ile barıştırdım.

Bir de şu partilerimizin başına geçmiş dış mihraklar yok mu gece gündüz kan kusan. Senegalli parti neymiş de sekülermiş, Hindistanlı muhafazakâr, Cibutili milliyetçi,  Polonyalıda merkez sağmış, bir de tabi ayrılıkçı Avustralya partisi var. İşleri güçleri bu ülkeyi bölmek. Halkı birebirine düşürmek.

Bakın etrafınıza her pisliği içimize sinmiş bu dış mihraklar yapıyor. Etrafı kirletiyorlar, kadınları öldürüyorlar, yolsuzluk yapıyorlar, kaynakları israf ediyorlar, trafik kurallarına uymuyorlar, ne pislik ararsan bütün bunlarda.

Oysa biz Türkiyeliler, iç mihraklar olarak o kadar uygarız ki, bilimde, teknolojide, sanatta, felsefede dünyayı kıskandıracak yenilikler yapıyoruz ama şu dış mihraklar yok mu dış mihraklar, HEPSİNİN KÖKÜNÜ KAZIMAK LAZIM. Mahvediyorlar güzelim YÜKSEK Türkiye uygarlığını…

21.01.2019 (Cihangir YILDIZ )

DİĞER YAZILAR

Kriz yok, çöküş varsa babana bile güvenme

MÜSLÜMAN VE SÜSLÜMAN