YAŞI KÜÇÜK İKİ KIZI İSTİSMAR EDEN GENÇ SERBEST BIRAKILDI

Gaziantep'in Şahinbey İlçesinde küçük yaştaki iki kıza cinsel istismarda ( taciz) bulunan 17 yaşındaki İ.P. ailelerin şikayetine rağmen gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

YAŞI KÜÇÜK İKİ KIZI İSTİSMAR EDEN GENÇ SERBEST BIRAKILDI

 

ÖZEL HABER-Gaziantep'in Şahinbey İlçesinde küçük yaştaki iki kıza cinsel istismarda ( taciz) bulunan 17 yaşınaki İ.P. ailelerin şikayetine rağmen gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Olay 5 Temmuz 2021 tarihinde Şahinbey ilçesindeki bir mahallede yaşandı. 17 yaşındaki İ.P. instagram uygulamasından yazışarak tanıştığı 13 yaşındaki D.'yi oturdukları sitenin çatı katına götürüp, öperek ve dokunarak taciz etti. 

Bundan bir gün sonrada yine T. isimli 14 yaşındaki kıza yine çatı katında aynı eylemlerde bulundu. Ayrıca tehdit de edilen kızların, durumu ailelerine anlatmaları üzerine olay adliyeye taşındı. Tacize uğrayan kızların uzman nezaretinde alınan ve avukatları tarafından tutarlı olduğu belirtilen ifadelerine rağmen şüpheli İ.P. serbest bırakıldı.

Ailelerin avukatı Ömer Kılıç, şüpheli İ.P.'nin serbest bırakılmasına itiraz etti. 

Av. Kılıç dilekçesinde şu hususlara yer verdi:

"Mağdurelerin birbiri ile çelişmeyen beyanları dikkate alındığında şüphelinin her bir mağdureye TCK 103. maddede tanımlanan nitelikli cinsel istismar eyleminde bulunduğu anlaşılmaktadır. Yine mağdureleri cinsel istismarda bulunma saiki ile alıkoymuş olduğundan TCK 109/5. maddede tanımlanan hürriyeti tahdit suçlarını işlediği anlaşılmaktadır. Şüpheli her ne kadar 18 yaşını doldurmamış ise de işbu eylemler neticesi alması muhtemel cezanın alt sınırı her bir mağdure için 13 yıl olmak üzere toplam 26 yıldır. Yaş küçüklüğünden yapılması muhtemel indirime rağmen şüpheli suçlu bulunur ise alacağı cezanın toplamı 18 yıl olacaktır. Dosyaya konu suçun cinsel istismar olması ve infaz kanununa göre cezanın 2/3'ünü infaz kurumunda geçirmesi gerektiği dikkate alındığında CMK 100. maddede düzenlenen tutuklama şartlarını taşıdığı görülecektir. Bu bakımdan şüphelinin tutuklanmasını talep etmekteyiz. Ayrıca ve önemle belirmemiz gereken bir diğer husus, dosyaya konu eylemin mağdurelerin ailesinde yarattığı infial durumudur. Müvekkillerim ve ailesi meydana gelen olay nedeni ile hezeyan içerisindedirler. Buna rağmen medeni insanlar gibi davranmaklardır. Ancak bu defa şüphelinin aile çevresi şüphelinin tutuklanmamış olmasını bahane ederek müvekkilerime tehditler yağdırmaktadırlar. Telafisi olmayan sonuçların ortaya çıkmasının önlenmesi açısından da şüphelinin tutuklanmasında hukuki yarar olduğu kanısındayız"

7.07.2021 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR