SERENCAM YAYIN GRUBU 10. YILINI KUTLADI

2012 yılında Gaziantep’te yayıncılık hayatına başlayan Serencam Yayın Grubu, kitap yayıncılığındaki 10. yılını kültür,sanat ve edebiyat dolu bir törenle kutladı. 

SERENCAM YAYIN GRUBU 10. YILINI KUTLADI

 

Akkent Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü M. Bülent Öztürk, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı ve yazar Zekeriya Efiloğlu, Nurdağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Yıldırım, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz Adına Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Demir, Kadem Gaziantep İl Başkanı Sabiha Doğan’ın yanında çok sayıda bürokrat, yerel yazar, şairler ve okurlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan programda Serencam Yayın Grubu’nun tanıtım videosu yayınlandı. Ardından açılış konuşması yapan Serencam Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni Gülşen Gazel, Gaziantep’te 10 yıldır kitap, kültür ve edebiyat adına zorlu bir mücadele verdiklerini belirtti. Bu süreçte 300’ü aşkın kitap yayınladıklarını 154 yazarla çalıştıklarını ve kitap tirajları ve okur sayılarının milyonlara ulaştığını kaydetti. Kitap, edep ve edebiyat adına yıllardır nöbette olduklarını, bu nöbetin de nerede olursa olsun devam edeceğini ifade eden Gazel, Gaziantep halkının sanılanın aksine kitaba ilgisinin iyi olduğunu ve zamanla daha iyi olacağını belirtti. Kendilerinin her zaman yanında olup katkı sunanlara teşekkür eden Gazel, destek olmayanlara da kırılmadıklarını, onların sayesinde kendi ayakları üzerinde durmayı öğrendiklerini ifade etti. Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde geçtiği gibi Gaziantep’in yeniden İkinci Buhara olması yolunda ellerinden gelen gayreti sarf edeceklerini belirtti.

 Yazar, şair ve müzisyenlerin sahne aldığı programda gerçekleşen müzik ve şiir dinletisi yoğun ilgi gördü. Gaziantep’te yaşayan 30 yazara teşekkür belgesinin takdim edilmesinin ardından kültür ve edebiyata katkı sunanlara plaket takdimi yapıldı. Tören, kutlamaların kabulü ve kitap hediyeleriyle son buldu.

19.09.2022 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR