OKUL OKUL KADIN EĞİTİMCİLERE MOBİNGİ İFŞA ETTİLER

Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi, son dönemde kadın üyelerine yönelik baskı ve mobingi okul isimlerini tek tek sayarak ifşa etti.

OKUL OKUL KADIN EĞİTİMCİLERE MOBİNGİ İFŞA ETTİLER

Eğitim Sen Gaziantep Şube Yürütme Kurulu kadın üyelerine yönelik baskı ve sürgünlere yönelik basın açıklaması gerçekleştirdi.

Şube yürütme kurulu adına yapılan açıklamada; “Gaziantep’te çeşitli okullarda görev yapmakta olan kadın üyelerimize yönelik baskı, sindirme, mobbing, soruşturma ve sürgünler had safhaya ulaşmıştır” denildi.

Kadın üyelerimiz yalnız değil

Gaziantep Eğitim Sen, son günlerde, okul müdürleri ve müdür yardımcıları tarafından, Gaziantep’te çeşitli okullarda görev yapmakta olan kadın üyelerine yönelik baskı, sindirme, mobbing, soruşturma ve sürgünler had safhaya ulaştığını bildirdi.

Yapılan bu haksız uygulamalara, gerek il milli eğitim disiplin kurulunda, gerekse idare mahkemelerinde itiraz edildiği ve hukuksal yollardan kadın üyelerin hakkının arandığına yer verilen açıklama, " Ancak bu keyfi uygulamaların sürmesi, şikâyetçi olduğumuz okul müdür ve müdür yardımcıları hakkında gereken soruşturmaların yapılmaması, yapılan soruşturmalarda taraflı davranılması nedeniyle bu basın açıklamasının yapılması ve kamuoyunun bu haksız uygulamalar hakkında bilgilendirilmesi elzem olmuştur.

1-Şahinbey Şehit Şahin MTAL üyemiz; pandemi döneminde yüz yüze eğitimin de kısmen sürdüğü bir dönemde, ders programının adaletsiz bir şekilde yapılmasına itiraz etmesi nedeniyle yapılan soruşturma sonucunda disiplin cezasına ve yer değiştirme uygulamasına maruz kalmış, yaptığımız  itiraz sonrası disiplin cezası il milli eğitim disiplin kurulunda bir alt cezaya düşürülmüş, idare mahkemesi süreci halen devam etmektedir.

2-Şahinbey Vehbi Dai İlkokulu üyemiz; pandemi döneminde, İl Hıfzıssıhha Kurulunun, ‘2 Yaş altı çocuğu olan kamu görevlilerinin idari izinli sayılması’ kararına rağmen okul müdürlüğü tarafından okula çağrılmış, anılan kararı gerekçe göstererek okula gitmediği için soruşturma açılmış, soruşturma sonucunda disiplin cezası ve yer değiştirme uygulamasına maruz kalmış, yaptığımız itiraz sonucu disiplin cezası il milli eğitim disiplin kurulu tarafından kaldırılmıştır.

3- Şehitkâmil Karacaoğlan Ortaokulu üyemiz; çocuğunun tedavisi nedeniyle okula geç gelebileceğini okul müdürlüğüne telefonla bilgi verdiği ve derse sadece 3 dakika geç kaldığı için nöbet defteri imzalanarak, okula geç gelmesi nedeniyle şikâyet edilerek soruşturma açılmış, soruşturma halen devam etmektedir.

4-Hürriyet Ortaokulu üyemiz ; okulda görev yaptığı süre içinde de çeşitli, mobing uygulamalarına maruz kalmasının yanı sıra, il içi ataması yapılıp ilişik kesme sürecinde 3-4 gün boyunca okul müdürlüğü tarafından çeşitli oyalama yöntemleriyle defalarca Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmiş, ilgili şube müdürü tarafından arandıktan ve 3.günün sonunda üyemizin ilişiği kesilmiştir.

5- Şahinbey Belediyesi Adil Teymur İmam Hatip Ortaokulundaki üyemiz Ek dersle ilgili sorununu okul müdürlüğüne sözlü olarak ilettiğinde Okul Müdürlüğünün hakaret ve küfre varan sözlü şiddetiyle karşılaşmış ve idare odasından kovulmuştur.

Okullarımızda, üyemiz olsun olmasın kadın eğitim emekçilerine, yetmezliği ve okulu yönetme kapasitesi olmayan okul müdürleri ve müdür yardımcıları tarafından yukarıda örneklediğimiz olaylara benzer uygulamalar yapıldı ve yapılmaya devam etmektedir.

Bu uygulamalar, üyelerimizin hak arama bilinci, görevleri dışında angarya kabul etmeme anlayışı ve kadın onurunun ayaklar altına alınmasını engelleme çabası nedeniyle özellikle uygulanmakta, kadın üyelerimiz yıldırılmaya çalışılmaktadır.

HAKSIZ UYGULAMALARIN TAKİPÇİSİYİZ

Bu uygulamalara karşı üyelerimiz, ilgili makamlara yazılı şikâyette bulunmasına rağmen sorumlular hakkında etkin bir soruşturma yürütülmemiş, yürütülen soruşturmalarda da üyelerimiz tarafından ileri sürülen iddialar kabul edilmesine rağmen sorumlulara herhangi bir cezai işlem uygulanmamıştır.

Bütün bu yapılanları not ediyoruz! Yürütme kurulumuz, kadın üyelerimize yapılan bu antidemokratik ve haksız uygulamalara sessiz kalmayacak, bu uygulamaları yapan okul ve okul müdür yardımcılarından hukuksal yollardan hesap soracaktır.” ifadelerine yer verildi.

6.02.2022 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR