Murat Güreş yazdı : İYİ PARTİ'DE BOMBA İDDİALAR...

Bu bir, siyasette 24 saat uzundur yazısıdır...

Murat Güreş yazdı : İYİ PARTİ'DE BOMBA İDDİALAR...

CHP ile ittifak yapacak olan İYİ Parti'de Büyükşehir Belediye Başkanı adayının, AKP'den istifa eden Bekir Öztekin olduğu iddası kente bomba gibi düştü. Ancak siyasetin arka plan kulislerinde meselenin başka olduğu anlatılıyor.

Şöyle ki; 

İttifakta başkan aday adaylığı için İYİ Parti Genel Merkezi'ne Ali Peri, Şerif Başkülekçi ve Bekir Öztekin başurdu.Ancak Peri ve Başkülekçi, "kendilerine özel" gerekçelerle aday adayıklarından çekildiler. 

Yarışta tek kaldığını zanneden Bekir Hoca, kendisinin büyükşehir adayı olduğuna iyice inandı. Bunun üzerine İslahiye tarafında adı hiç de iyi anılmayan biri ile Ankara'ya genel merkeze giderek kulis yaptılar. Öztekin ve akıl hocası (!) Gaziantep'e geri döndükten sonra ortada bir para dedikodusu dönmeye başladı. İddia oydu ki Öztekin, o akıl hocası marifetiyle birilerine aday olması konusunda maddi çıkar sağlamıştı. Bir gazeteci ve Gaziantepli olarak Bekir Hoca'nın bunu yapacağına inanmamakla birlikte, bu durumun İYİ Parti içinde büyük huzursuzluk yarattığını söylemekte bir sakınca görmüyorum. 

Öte yandan, özellikle 12 Eylül zindanlarında, mahkemelerinde kalanlar, askeri cuntanın işkence tezgahlarından geçen ve şimdi CHP içinde siyaset yapan bazı isimler, adı sol siyaset ile anılanlar, ulusalcılar, Kemalistler, Aleviler adeta bu isme ateş püskürmeye başladı. Sadece CHP değil, İyi Parti tabanındaki siyasetçiler de Bekir Hoca'nın aday olmaması gerektiğini sert bir dille seslendirmeye başladılar.

İYİ Parti'nin şehirde önde gelenleri, bana genel merkezi aradıklarını Bekir Öztekin'in Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğu yolunda alınmış kesin bir kararın olmadığını aktardılar. Hatta  "para" meselesinin bizzat Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın tarafından incelendiğini söylediler. 

Şİmdi gerek CHP, gerek İYİ Parti açısından önümüzdeki hafta çok önemli. CHP'de toplanacak olan MYK'nın il başkanını ataması bekleniyor. İki ciddi isim var. Melih Meriç ve Reis Reisoğlu. Benzerlikleri yada farklılıkları başlı başınabir yazı konusu ama ortak özellikleri şu: Her ikisi de Gaziantep'te seçim yarışında var olunması için Celal Doğan'ın aday gösterilemesinden yana tavır alacaklar. Dolayısı ile atanacak il başkanını ve oluşturacağı yönetim, çok zorlu bir süreci de göğüslemiş olacak.

Bunu belirtmemin nedeni Bekir Öztekin deneyiminden sonra İyi Parti'nin Büyükşehir'i CHP'ye verip, merkez ilçe adaylarını çıkarmayı düşünmesi...

Peki bu olursa Fatma Şahin halen aday olarak sahaya sürülür mü?

Bana komplo teorisi gibi gelen ama Gaziantep siyasetini çok iyi bilenler, Fatma Başkanın adaylıktan çekilip Saray'a danışman olarak atanacağını, yerine Kürt oylarının Celal Doğan'a gitmesini engelleyecek başka bir adayın konulacağı yönünde. 

Kafanız karıştı değil mi? 

Doğruu benim de...

O nedenle başlarken, "Bu bir, siyasette 24 saat uzundur yazısıdır..." dedim.

 

 

 

 

13.01.2019 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR