KÖYÜN FESTİVAL ALANINA İNŞAAT VE İŞGAL KIZDIRDI: TABELALI UYARI

Köyün Festival Alanı'nın yapılaşma için yasal olmayan şekilde işgal edilmesine büyük tepki var.

KÖYÜN FESTİVAL ALANINA İNŞAAT VE İŞGAL KIZDIRDI: TABELALI UYARI
 
Gaziantep'te yaşayan 20 binin üzerinde Tilkiler Obası köylülerinin hemşeri derneği olan  Tilkililer Köyü Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneği üniversitede eğitim gören öğrenciler burs vermek için yılda bir kere Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde bulunan Kendir mevkiinde festival yapıyor. Ancak festival yapılan alanın dernek yöneticileri ve köyde yaşayanların tüm ikazına rağmen izinsiz yapılaşması tabelalı uyarıyı beraberinde getirdi.
 
Ayrıca dernek, sosyal medyadan festival alanını tüm köyün ve Tilkililer toplumunun ortak alanı olduğunun hatırlatarak, bazı kişiler tarafından yapılan haksız işgalin engelleneceği ifade edildi.
 
"Önemli duyuru" başlığı ile sosyal medyada yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:
 
İŞGALE TEPKİ
 
Uzun zamandan bu yana köyümüzdeki ormanlık alanlar bazı köylülerimiz tarafından hakkı olmadığı halde yapı yapılmak suretiyle işgal edilmektedir. Ancak bu yerlerin halkın ortak  kullanım alanları ve tüm Tilkiler toplumuna ait  olduğu unutulmamalııdır.
 
İNŞAAT TEHDİTİ
 
Özellikle Kendir Obasında Festival Alanı olarak tüm Tilkiler halkı tarafından kullanılan ormanlık alan inşaat tehditi altındadır. Orman Müdürlüğü tarafından gereken tedbirler ve cezai yaptırımlar uygulanmasına rağmen bu tehdit devam etmektedir. Bu sebeple bugün derneğimiz tarafından bu yerlerin sahipsiz olmadığının bilinmesi, halkın ortak çıkarlarını bireysel çıkarı için kullanmak isteyenleri engellemek adına UYARI TABELALARI YERLEŞTİRİLMİŞTİR.
Her ne kadar bu yerlerde derneğimizin söz hakkı bulunmadığı beyan edilmişse de; derneğimizin asli görevlerinden birisi de halkımızın çıkarı korunmaktadır. Halkımızın ortak çıkarlarının tehdit altında olması halinde derneğimizin kuruluş amacına uygun şekilde hareket edeceği bilinmelidir. Bu nedenle, festival alanı başta olmak üzere bir kimsenin zilyetliğinin bulunmadığı ormanlık alanlara yapı yapılması girişiminde bulunulması halinde bundan sonra derneğimiz tarafından aktif şekilde rol alınacak, "toplumumuz adına"  şikayet hakkı kullanılarak  ve devlet kurumları ile birlikte hareket edilerek bu yerlere yapı yapılması engellenecektir."
10.01.2022 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR