Keşif Kampüsü’nde 2 yıl ücretsiz eğitim için son başvuru 7 Şubat

Türkiye’de ilk kez Gaziantep’te uygulanacak olan Keşif Kampüsü Projesi’nde eğitim yakında başlayacak. Proje kapsamında eğitim görecek öğrenciler için yapılacak olan sınava başvurular 7 Şubat’ta son buluyor. 

Keşif Kampüsü’nde 2 yıl ücretsiz eğitim için son başvuru 7 Şubat

 

Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep ve Hasan Kalyoncu Üniversiteleri, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve T3 Vakfı işbirliği ile hayata geçen Keşif Kampüsü Projesi’nde öğrenciler; tematik atölyelerde çeşitli bilim alanlarında sorgulama ve keşfetmeye dayalı eğitim alacaklar. Bunlara ek olarak, çeşitli sanat ve kişisel gelişim eğitimleri ile öğrencilerin sosyal ve duygusal alanlarda da gelişimini destekleyici atölye çalışmaları yapılacak.

Başvuruların son bulmasıyla 20 Şubat 2022 Pazar günü gerçekleştirilecek yazılı sınavın ardından 27 Mart 2022 tarihinde uygulama sınavı yapılacak. Çocuk Üniversitesi konseptiyle faaliyete geçecek olan Keşif Kampüsü’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle eğitimlere bu tarihte başlanacak.

Keşif Kampüsü’nde 2 yıl boyunca ücretsiz eğitim görmek isteyen öğrenciler iki farklı sınavdan başarı ile geçerek eğitime dahil olacaklar. İlk aşama olarak yapılacak olan yazılı sınava, Gaziantep ilindeki tüm 4. ve 5. sınıf öğrencilerine katılma imkanı sunuluyor.

Yazılı sınavların sonuçlarının açıklanması ile birlikte uygulama sınavına katılmaya hak kazanan 550 öğrenci belirlenecek. Uygulama sınavına dahil olan 550 öğrenci, bilimsel süreç becerilerini ölçen bir sınava katılacaklar. Değerlendirmeler sonucunda eğitime hak kazanan 256 öğrenci için nihai sonuçlar açıklanacak. Kazanan öğrenciler, 2 yıl boyunca hafta sonları düzenli bir müfredat kapsamında 384 saatlik uygulamalı eğitim alacaklar.

 

6.02.2022 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR