EXPOBEL ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE TEKNOLOJİ FUARI  AÇILDI 

EXPOBEL Çevre, Şehircilik ve Teknoloji Fuarı, Türkiye’de ilk kez kapılarını çevre projeleri ve teknolojik alt yapısıyla örnek bir kent profili haline gelen Gazi şehirde açtı.

EXPOBEL ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE TEKNOLOJİ FUARI  AÇILDI 

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Türkiye Belediyeler Birliği’yle Akort Fuarcılık iş birliğinde EXPOBEL Çevre, Şehircilik ve Teknoloji Fuarı, Türkiye’de ilk kez kapılarını çevre projeleri ve teknolojik alt yapısıyla örnek bir kent profili haline gelen Gazi şehirde açtı.

Belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları, müteahhitler, kooperatifler, mühendisler, mimarlar, çevre düzenlemecileri, üniversiteler ve hastaneler başta olmak üzere tedarikçi ve tüketiciyi bir araya getiren EXPOBEL Çevre, Şehircilik ve Teknoloji Fuarı kapılarını Gaziantep’te açtı. Türkiye Belediyeler Birliği’yle (TBB) Akort Fuarcılık iş birliğinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde ASELSAN, TÜBİTAK MAM, TÜBİTAK, Devlet Malzeme Ofisi (DMO), TÜRKSAT, Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Şahinbey ve Şehitkamil belediyelerinin destekleri ile başlatılan fuar 9 Ekim tarihine kadar sürecek. Türkiye’de emsal niteliğinde uygulamalar arasında yer alan “Yazılım Köyü”, “Veri Koordinasyon Merkezi” ve “Robotik Kart Atölyesi”, “Oğuzeli/Bağbaşı Biyogaz Tesisi”, “Bağlarbaşı GES Projesi” hizmete giren e-belediyecilik sistemleri ve çevre projelerinde ön plana çıkması ile ilk olarak Gaziantep tercih edildi. Fuarda ulaşım, güvenlik, tarım, sağlık, eğitim, gıda güvenliği, tedarik zinciri alanlarında yeni teknolojiler ve akıllı uygulamalarında çalışmaları olan yerel yönetimler de yer alacak. Ayrıca paneller ve toplantılar ile de sosyal ve kültürel belediyecilik konularında en son gelişmeler irdelenecek. 

Açılış programına Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yaklaşık 400 belediye başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, çeşitli illerin oda ve borsa başkanları ve kurum temsilcileri katıldı.

7.10.2021 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR