DR.SEMİH GİRAY'IN RÜTBESİNİ YÖK SÖKTÜ:İDAREYİ YANILTAN PROFESÖR, OLDU DOÇENT

Dr. Semih Giray’ın, yanıltıcı belgeyle elde ettiği profesörlük unvanının geri alınmasına yönelik üniversite kararını YÖK de onayladı. Profesör unvanıyla muayenehanesinde hasta kabul eden Giray için İl Sağlık Müdürlüğü devrede.

DR.SEMİH GİRAY'IN RÜTBESİNİ YÖK SÖKTÜ:İDAREYİ YANILTAN PROFESÖR, OLDU DOÇENT

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda görevli doktor Semih Giray’ın, yanıltıcı belgeyle elde ettiği profesörlük unvanının geri alınmasına yönelik üniversite kararını YÖK de onayladı. Profesör unvanıyla muayenehanesinde hasta kabul eden Giray için İl Sağlık Müdürlüğü devrede.

BİRGÜN Gazetesi'nden Hüseyin Şimşek'in haberine göre Sağlık Müdürlüğü, rütbesi sökülen Dr. Semih Giray'dan, hem özel muayenehanesindeki tabelanın kaldırılması, hem de muayenehane açmak için doçent unvanıyla yeniden başvurmasını isteyecek.

Gaziantep'te, Semih Giray isimli doktor, yaklaşık yedi yıl önce "yanıltıcı" evraklar sunarak profesörlük kadrosuna geçti. Bu unvanla yıllarca hasta muayene eden Giray’ın unvanını usulsüz bir yolla aldığını tespit eden üniversite yönetimi, Giray’ın profesörlük kadrosunu iptal etti ve bu unvanı kullanamayacağını bildirdi. Karar, 22 kişilik üniversite kurulunda oy birliği ile alındı.

HASTA MUAYENE ETMEYE DEVAM ETTİ

Bu karara itiraz eden Giray ve usulsüzlük iddiasının üzerinden geçen yedi yıl nedeniyle de konunun zaman aşımına uğradığını savundu.Üniversite yönetiminin kararını kabul etmeyen Giray, 13 Haziran’da çıkan soruşturma kurulu tutanağına, kurul kararı ve rektörlüğün kararı onamasına  rağmen profesör unvanıyla hasta muayene etmeye devam etti.

KURUL KARAR TEBLİĞ EDİLDİ

Yaşanan bu gelişmelerin ardından YÖK Yürütme Kurulu, Giray’ın durumunu görüşmek üzere toplandı. Yapılan istişareler sonucunda, Giray’ın profesörlük unvanını kullanamayacağını hükmeden YÖK, kararı üniversite yönetimine de bildirdi. YÖK’ün 20 Ekim tarihli ve 16 sayılı Yürütme Kurulu kararının üniversiteye iletilmesinin ardından, Giray’ın profesörlük unvanı elinden kesin olarak alındı. Giray, Tıp Fakültesi, Nöroloji Ana Bilim Dalı’ndaki görevini, doçentlik unvanı ile sürdürmeye başladı.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ DEVREYE GİRİYOR

Bir yandan üniversitede hasta tedavi eden Giray, bir yandan da özel muayenehanesinde çalışmayı sürdürüyor. Kendi iş yerinde profesör unvanını kullanmaya devam eden Giray için Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü’nün de devreye girdiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, İl Sağlık Müdürlüğü, Giray’ın iş yerindeki tabelada yer alan “profesör” yazısının kaldırılması için girişimlerde bulunacak.

2.11.2022 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR