DEVA Partisi kongresi Ankara'da toplandı

Gaziantep teşkilatları da kongredeki yerini aldı...

DEVA Partisi kongresi Ankara'da toplandı

 

Ali Babacan'ın liderliğinde 9 Mart'ta kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) seçime girme yeterliliğini sağlamak için örgütlenme sürecini tamamlamasının ardından 1. Olağan Kongresini gerçekleştiriyor.

"Türkiye’nin DEVA’sı hazır” sloganıyla yapılan kongre, Covid-19 salgını nedeniyle önlemler eşliğinde Ankara Atatürk Spor Salonu’nda toplandı. 81 ilde teşkilat çalışmalarını tamamlayan, 43 ilde kongrelerini yapan DEVA Partisi’nin büyük kongresine sadece parti yöneticileri ve delegeler davet edildi.

KONGRE SALONUNDA SADECE TÜRK BAYRAKLARI VAR 

Covid-19 salgını nedeniyle CHP ve İYİ Parti'deki gibi seyircisiz yapılan kongre, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı kapsamında hafta içi toplandı. Kongre öncesi tüm delegelerin koltuklarına Türk bayrağı ve parti bayrakları yerleştirildi.

Zeynep Babacan ve eşi Ali Babacan salonu birlikte selamladı.

Sadeliğiyle dikkat çeken kongre salonunda partinin il teşkilatları tarafından asılan “Gençliğin DEVA’sı” “Susmayan, konuşan Türkiye için” dövizi dışında parti programı ve politikasına ilişkin hiçbir afiş veya döviz yer almadı.

KONGREDE 50 KİŞİLİK GMYK BELİRLENECEK

Genel Başkan Ali Babacan'ın tek aday olması beklenen 1. Olağan Büyük Kongre'de partinin 600 delegesi, 50 üyeli Genel Merkez Yönetim Kurulu (GMYK) ve Genel Merkez Disiplin Kurulu üyelerini belirleyecek.

29.12.2020 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR