CHP’NİN DEMOKRASİ MEYDANI İÇİN KOYDUĞU ŞERHTEN AKP FAYDALANIYOR

CHP, Gaziantep'te yasal mitin alanının Demokrasi Meydanı olması için valilik kararına koyduğu şerhin arkasında duramayınca, meydan AKP'nin propaganda otobüsüne kaldı. İl başkanı bu duruma sosyal medyadan sitem etti...

CHP’NİN DEMOKRASİ MEYDANI İÇİN KOYDUĞU ŞERHTEN AKP FAYDALANIYOR

 

CHP Gaziantep İl Başkanı M. Neşet Uçar sosyal medyada, Ekrem İmamoğlu’nun geçtiğimiz hafta yaptığı miting için Valilik tarafından izin verilmeyen Demokrasi Meydanı’nda, AKP’nin seçim otobüsünün propaganda yaptığı bir görüntü paylaşarak, “Tam şu sıralar herkese yasak olan Demokrasi Meydanı AKP’ye serbest” dedi.

Gaziantep Valiliği, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, toplantı ve gösteri yürüyüşleri alanının TBMM’de grubu bulunan siyasi partiler ve sendikaların oluru ile Kale civarındaki tur otobüslerinin park alanı olduğunu söylemişti.

Ancak sözkonusu toplantı alınan karar için mecliste grubu bulunan HDP temsilcisinin katılmadığı yada çağırılmadığı, CHP’nin ittifak ortağı İYİ Parti temsilcinin onay verdiği ortaya çıktı.

İşin ilgin tarafı CHP Temsilcisi Av. Cihan Ekici, karara şerh koyarak, gerekçesini, “Muhalefet ediyorum. Miting alanı olarak Demokrasi Meydanı’nın belirlenmesini talep ederim” dedi.

Ana muhalefet partisi CHP’nin koyduğu bu şerhe rağmen kitlesini Çakmak Mahallesi’ne yönlendirmesi ve Demokrasi Meydanı meselesine sahada değil, sosyal medyada sahip çıkması bir yana CHP’nin itirazından AKP’nin faydalanması da muhalefet-valilik cephesindeki iki taraflı çelişkiyi ortaya koydu.

3.05.2023 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR