BAŞIN DÜŞERSE DARA, İŞADAMLARINI ARA: BİR GAZİANTEP FUTBOLU HİKAYESİ...

Efsane Gaziantepspor para ve kötü yönetim yüzünden tarihe karıştı. Enkazı üzerine kurulan Gaziantep Futbol Kulübü (FK) da zor durumda imiş. Yine iş ve sanayi insanlarından yardım istendi. 130 milyon TL kaynağa ihtiyaç var. Sanki kentin başka sorunu yok.

BAŞIN DÜŞERSE DARA, İŞADAMLARINI  ARA: BİR GAZİANTEP FUTBOLU HİKAYESİ...

Gaziantep Futbol Kulübü'nün başkanı Mehmet Büyükekşi kulübe destek çağrısında bulundu.Efsane Gaziantepspor para ve kötü yönetim yüzünden tarihe karıştı. Enkazı üzerine kurulan Gaziantep Futbol Kulübü (FK) da zor durumda imiş. Yine iş ve sanayi insanlarından yardım istendi.  130 milyon TL kaynağa ihtiyaç var. Sanki kentin başka sorunu yok.Her başı sıkışan kurum topu Gaziantep iş ve sanayi dünyasına atıyor. Corona virüsten öncelikle insanların öldüğü gerçeği, futbolun önüne geçmeli..

 Başkan Büyükekşi, kent protokolüyle internet üzerinden yapılan değerlendirme toplantısında, iki  sezondur Süper Lig'de yer aldıklarını ve şehrin marka değerini bu süreç içerisinde daha yukarıya taşımaya çalıştıklarını dile getirdi.

Büyükekşi, koronavirüsün birçok sektörü olumsuz etkilediğine, futbol camiasının da bunlardan biri olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu: "Koronavirüs nedeniyle kulübümüz finansal sıkıntılar yaşıyor. Karşılaşmaların seyircisiz oynanması nedeniyle maç bileti ve kombine satışı olmuyor. Bu da önemli bir gelir kaybı. Yayın gelirlerinde de döviz kurundan baktığımızda önemli bir gerileme söz konusu. Kulüplerin önemli giderleri döviz üzerinden çünkü oyuncuların maaşları ve menajer giderleri döviz üzerinden. Şu an gelirler, döviz bazında geçen seneye göre yaklaşık yüzde 40 aşağıda. Giderler ise döviz kurlarından dolayı arttı. Geçen sene gelir 18'e bölünürken bu sene 21'e bölünecek. Sponsorluk ve reklam gelirlerinde düşüş yaşandı. Bu da bizleri finansal anlamda büyük bir sıkıntıya soktu. Geçen seneye göre bu sene gelirde artış olmadı hatta döviz ödemeleri nedeniyle giderler artıyor."

Sıkıntıların giderilmesi için desteğe ihtiyaç duyduklarını aktaran Büyükekşi, "Finansal anlamda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Gaziantep FK olarak hiçbir hedeften taviz verme niyetinde değiliz. Gerek ülkede gerekse yurt dışında adımızı daha geniş kitlelere duyurmak istiyoruz. İç piyasada ve ihracatta bize bu hedefler katkı sağlayacak. Bu adımları gerçekleştirebilmek için tüm şehrimizin her ferdinden destek bekliyoruz. Herkesten karınca kararınca destek vermesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

 SÖYLEMESİ NE KOLAY: 130 MİLYON TL KAYNAK LAZIM 

“KULÜP SÜPER LİGDE OLSUN MU OLMASIN MI?”

Gaziantep Valisi Davut Gül, spor kulüplerinin şehre önemli kazanımlar sağladığını belirterek, “Bizim Süper Lig'de kalıp hedeflere ulaşmamız için kaynağa ihtiyaç var. Bu noktada Gaziantep FK, Süper Lig'de olsun mu olmasın mı, buna karar vermeliyiz. Bunu 100 kişiye sorsak hepsi 'evet' der. O yüzden hepimizin çaba göstermesi lazım. Şu an kulüpte paraya ihtiyaç var. Bu eskiden gelen bir borç değil. Bu para ihtiyacı, yönetimlerin kötü yönetimi değil, uluslararası konjonktürden dolayı döviz kuru ve pandemi nedeniyle gelirlerin azalması. Bunu aile bütçesi olarak düşünmek lazım. Gelirler azaldı, giderler arttı. 1-2 seneyi atlatmamız gerekir. Altyapıya ciddi yatırım yapıldı. Bunun meyvelerini de önümüzdeki günlerde alacağımızı düşünüyorum. “Gül, şu an kulübün 130 milyon lira kaynağa ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise bugüne kadar kulübün menfaati için ellerinden geleni yaptıklarını, bundan sonraki süreçte de bu yönde çalışmaya devam edeceklerini aktardı.

Toplantıda, kentteki iş insanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri de takıma destek sözü verdi.

19.11.2020 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR