Ali Ovayolu, Doçent oldu

Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin başarılı ve sevilen doktorlarından Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Ali Ovayolu, yaptığı bilimsel çalışmaların ürünü olarak doçentlik unvanı aldı.

Ali Ovayolu, Doçent oldu

 


TÜP BEBEK VE RİSKLİ GEBELİK ALANINDA UZMANLAŞTI
Akademik kariyerinde önemli bir aşamayı daha geride bırakarak “Doçent” olan Dr. Ali Ovayolu, özellikle tüp bebek ve riskli gebeliklerle ilgili yaptığı çalışmalarla biliniyor. Yaklaşık 15 yıldan bu yana Gaziantep’teki özel ve kamu hastanelerinde görev yapan Ali Ovayolu’nun, doçent olması sağlık camiasında büyük sevinç yarattı.


LAPAROSKOPİK VE HİSTEROKOPİK OPERASYONLAR
2013 Yılında tüp bebek sertifikasyon programını tamamlayan Doç. Dr. Ali Ovayolu, çok sayıda hastanın bebek sahibi olmasına katkıda bulundu. Laparoskopik ve histerokopik operasyonlar ile çok sayıda hastaya şifa veren Dr. Ali Ovayolu, uzun süredir devam ettiği bilimsel çalışmaları nedeniyle “Doçentlik” unvanı alma hak kazandı. Doç. Dr. Ali Ovayolu, şehrimizde en fazla doğumun gerçekleştiği ve riskli operasyonların yapıldığı Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesindeki başarılı çalışmaları ile hem hastaların hem de çalışanların övgüsünü kazandı.
Akademik kariyerinin en önemli dönemlerinden birini yaşadığını ifade eden Doç. Dr. Ali Ovayolu, sosyal medya hesabı üzerinden mutluluğunu paylaşırken, doçent unvanı almasında emeği geçenlere teşekkür etti.


DOÇ. DR. ALİ OVAYOLU KİMDİR?
1977 yılında Gaziantep doğumludur. 1999 yılında Çukurova Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. Türkiye’nin batısında ve doğusunda birçok yerde görev yapmıştır. Kadın doğum ihtisasından sonra, Malatya’da Doğufertil Tüp bebek merkezinde Prof. Dr. Recai Pabuçcu’nun ekibi ile Kısırılık – Tüp bebek tedavileri ile ilgili çalışmalarda bulundu. 2007 yılında Londra’da Harris Birthright Research Centre for Fetal Medicine de Prof. Dr. Kypros Nicolaides ile perinatoloji (riskli gebelikler) alanında birlikte çalıştıktan sonra, bütün ısrarlara rağmen ülkesine ve şehrine dönüp, memleketimize hizmet vermeye karar verdi. Daha sonra İstanbul Eurofertil tüp bebek merkezine gelip, 2 ay süre ile Tüp bebek üzerinde yeniden yoğunlaştı. 2009 yılında Hindistan’da Prof. Dr. R K Mishra’den endoskopi (kapalı ameliyatlar) eğitimi aldı. Hemen ardından Ege Üniversitesinde Prof. Dr. Fatih Şendağ’ın verdiği endoskopi (laparoskopi-histeroskopi) eğitimlerine katıldı. 2011 yılında Prof. Dr. Hohl’ün İsviçre’nin Baden kentindeki laparoskopi eğitimlerine katıldı. 2012 yılında Almanya’nın Hospital of Ehingen-Donau, Kreiskrankenhaus Ehingen’de ileri düzey jinekolojik operasyonlar eğitimlerine katıldı. Ardından Roma’da Istituto Nazionale Tumori Regina Elena Prof. Dr. Enrico Vizza’dan single port ( tek giriş) jinekolojik laparoskopi eğitimi aldı. Bunların dışında yurt içi ve yurt dışı birçok eğitime katıldı. Şehrimizde birçok tüp bebek ünitesinin kurulumu ve denetiminde aktif olarak görev yaptı. Update (güncelleme) konusuna çok önem vererek, son gelişmeleri takip için sayısız yurt içi ve yurt dışı kongre ve sempozyuma katılımcı veya eğitmen olarak katıldı. Oturum başkanlıkları yaptı.
Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde görev yapan Ali Ovayolu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

27.11.2020 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR