ABD’DEN ALINAN İSTİHBARAT GAZİANTEP’TE KATLİAMI ÖNLEMİŞTİ

Tam 5 yıl önce bugün Gaziantep, 1 Mayıs sabahına büyük bir patlama ile uyandı. Hedef emniyet müdürlüğü idi. ABD'den alınan çok önemli bir istihbarat IŞİD katliamını önlemişti...

ABD’DEN ALINAN İSTİHBARAT GAZİANTEP’TE KATLİAMI ÖNLEMİŞTİ

 

5 yıl önce 1 Mayıs 2016'da Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü İsmail Güneş,  Demokrasi Meydanı'nın bulunduğu bölgede yer alan Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü binasının bulunduğu bölgede intihar saldırısı gerçekleştirmişti. Bomba yüklü araçla yapılan saldırıda, 3 polis şehit olmuş, saldırgan kaybetmiş aralarında sivillerin de bulunduğu 23 kişi yaralanmıştı.

ABD’DEN GELEN KRİTİK İSTİHBARAT

Saldırgan İsmail Güneş’in hedefinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı kutlamalarında görev alacak polisler idi. Yaklaşık 900 polisin görev dağılımı Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde gerçekleşecekti. Fakat o dönem IŞİD ile Mücadele Koalisyonu kapsamında ABD’den, IŞİD’in bombalı saldırı yapabileceği  istihbaratı bir katliamı önledi. Bu  bilgiyi değerlendiren Emniyet Müdürlüğü polis personele, görev yapacakları yerlere doğrudan evlerinden gitmeleri talimatını vermişti.

PATLAMA YÜZLERCE İŞYERİNİN CAMLARI KIRILDI

Saldırı, Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindeki Demokrasi Meydanı'nın bulunduğu bölgede yer alan Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü binasına yaklaşık 10 metre mesafede gerçekleşti. Bomba yüklü bir araçla bölgeye gelen saldırgan, 1 Mayıs sabah  araçtaki patlayıcıları infilak ettirerek saldırıyı gerçekleştirmişti. Patlamada, saldırganın yanı sıra 3 polis hayatını kaybetti ve aralarında sivillerin de olduğu 23 kişi yaralandı.

Yapılan soruşturmada saldırıyı IŞİD mensubu İsmail Güneş'in gerçekleştirildiği tespit edilmişti.

 

1.05.2021 (Haber Merkezi)