7 GÜNLÜK YASAK BU NEDENLE Mİ GELDİ?

15 Ocak'ta, Gaziantep'te Kürt sorununu içeren bir toplantı yapılacaktı. Valiliğin 7 günlük toplantı ve gösteri yürüyüşü yasağı bunun için mi geldi?

7 GÜNLÜK YASAK BU NEDENLE Mİ GELDİ?
 
 
Merkezi Diyarbakır'da olan Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi, 15 Ocak 2022 tarihinde Gaziantep'te, Kürt Sorunu Bağlamında Türkiye Medyası başlıklı bölgesel bir toplantı düzenleyecekti. Günler öncesinden organize edilen toplantı içinTuğcan Otel'de salon kiralandı, davetiyeler gönderildi ve organizasyon saati bekleniyordu.
 
Ancak tam bu esnada Valilik, 09-15 Ocak 2022 tarihleri arasında Gaziantep'te her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşünü yasaklayan kararı aldı.
 
Bunun üzerine Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi, yazılı bir açıklama yaparak,"15 Ocak 2022 tarihinde Gaziantep'te yapmayı planladığımız Kürt Sorunu Bağlamında Türkiye Medyası Toplantısı kapsamında size davetiye göndermiştik. Ancak Gaziantep Valiliğince toplantı ve etkinliklerle ilgili duyurusunu yaptığı yasaklama kararı gereğince, toplantımızı ileri bir tarihe ertelemek durumunda kaldık" dedi.
 
Alınan yasak kararının bu toplantı ile ilgili olduğu sanılıyor.
 
 
10.01.2022 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR