19 Mayıs’ı kutlayanlara “deyyus” diyen din adamına dava açıldı

Gaziantep'in Nizip ilçesinde yaşanan olayda 19 Mayıs'ı kutlayanlara, "deyyuslar" diyerek hakaret eden Sıtkı Dağ hakkında kamu davası açıldı...

19 Mayıs’ı kutlayanlara “deyyus” diyen din adamına dava açıldı

Gaziantep'in, Nizip ilçesinde  19 Mayıs Kutlamalarını sosyal medya hesabından, ““Allah ıslah etsin İnşallah Amin bu mübarek gecede şu 19’a bak. Bugün asıl bayram ettikleri Osmanlı’nın çöküşünü kutluyorlar deyyuslar. Uyan ey Müslüman uyan” diyerek aşağılayan ve hakaret eden din adamı Sıtkı Dağ hakkında, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek suçlaması ile Nizip 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde kamu davası açıldı.

Müftülük çalışanı Sıtkı Dağ hakkında Gaziantep Barosu Başkanı Av. Bektaş Şarklı ile Baro avukatlarından Önder Alkurt’un, Nizip Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı şikayet takipsizlikle sonuçlandı. Savcılık takipsizlik kararında, “Sıtkı Dağ hakkında, savcılığımızın 2020/2150 sayılı soruşturma evrakı kapsamında soruşturma yürütülerek hakkında kamu davasının açıldığı, kovuşturmanın halen Nizip 2.Asliye Ceza Mahkemesi'nin 2020/363 esas sayılı dava dosyası üzerinden devam olunduğu anlaşılmakla, şüpheli hakkında mükerrer soruşturma yapılamayacağından kamu adına kovuşturmaya yer yoktur” şeklinde verilen karar ile bir dava açıldığı ortaya çıkmış oldu.

 NE OLMUŞTU?

Gaziantep’in Nizip ilçesinde bir sosyal medya kullanıcısı takipçilerine, “Arkadaşlar Nizip’te ne oluyor bilen var mı? Ambulans, polis, itfaiye, kornalar hayırdır inşallah. İnşallah önemli bir şey yok” diye yazmıştı.

Nizip İlçe Müftülüğü’nde din görevlisi olan Sıtkı Dağ ise bu paylaşımın altına, “Allah ıslah etsin İnşallah Amin bu mübarek gecede şu 19’a bak. Bugün asıl bayram ettikleri Osmanlı’nın çöküşünü kutluyorlar deyyuslar. Uyan ey Müslüman uyan” yorumunda bulunmuştu.

Sosyal medyada birçok kullanıcının tepkisiyle karşılan Sıtkı Dağ, yanlış anlaşıldığını söyleyerek, “Ben Atatürk düşmanı değilim, yanlış anlaşılmışım, ne mutlu Türküm diyene, herkesten özür dilerim” ifadelerinin yer aldığı bir açıklama yayınlamıştı.

 

23.09.2020 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR