Güneydoğu Anadolu Bölgesi, yaz aylarının en sıcak günlerinden birini yaşıyor. Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis’te etkili olan yüksek sıcaklıklar nedeniyle caddelerde ve sokaklarda belirgin bir sakinlik gözlemlendi. Uzmanların uyarılarını dikkate alan pek çok vatandaş, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamayı tercih etti.
Türkiye’nin en sıcak illerinden biri olan Şanlıurfa’da, öğle saatlerinde hava sıcaklığı 44 dereceye kadar yükseldi. Kent merkezindeki termometrelerin gösterdiği yüksek değerler, sıcak hava dalgasının etkisini bir kez daha ortaya koydu. Normalde yoğun olan Atatürk Bulvarı, günün en sıcak saatlerinde büyük ölçüde boş kaldı.
Sıcaktan bunalan vatandaşlar, serinlemek için parkları, ağaç gölgelerini ve yeşil alanları seçti.
Gaziantepliler Çözümü Havuzlarda Buldu
Aşırı sıcakların etkili olduğu bir diğer kent Gaziantep oldu. Burada hava sıcaklığı 36 derece seviyelerine ulaşırken, nemin de etkisiyle hissedilen sıcaklık daha fazla arttı.
Bunaltıcı havadan korunmak isteyen vatandaşlar, serinlemek amacıyla yüzme havuzlarına akın etti. Özellikle çocuklar ve gençler, havuzlarda gün boyunca yoğun bir hareketlilik sergiledi ve serin alanlar dolup taştı.
Meteoroloji verilerine göre bölgede sıcak hava dalgasının etkisinin önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor. Uzmanlar, vatandaşların bol su tüketmeleri ve güneş ışınlarının en yoğun olduğu 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamaları gerektiğini vurguluyor.
