Gaziantep’te üniversite öğrencileri ve aileleri, beklenen “Şubat ayı ödeme müjdesi”ni aldı. Artan enflasyon ve yaşam maliyetleri karşısında revize edilen destek paketleri çerçevesinde, bu ay yapılacak ödemeler zamlı olarak gerçekleştirilerek, öğrenci burs ve kredileri 3000 TL’den 4000 TL’ye yükseltildi. Yeni sistem, yarın sabah itibarıyla faaliyete geçecek.
Zamlı Ödemelerde İlk Durak 6 Şubat: Kimler Alacak?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde yürütülen çalışmada, Gaziantepli öğrencilerin yüzü gülecek. Geçtiğimiz yıla göre önemli bir artış gösteren burs ve kredi ödemeleri, Şubat ayı itibarıyla 4000 TL olarak belirlendi. Gaziantep Üniversitesi, GTÜ ve diğer yerel üniversitelerde öğrenim gören binlerce öğrenci, yarın sabah itibarıyla ATM’lerde kuyruğa girecek.
TC Kimlik Numarasına Göre 5 Günlük Ödeme Maratonu
Karmaşıklığı önlemek amacıyla ödemeler, her ay olduğu gibi bu ay da TC kimlik numarasının son hanesine göre düzenlendi. Gaziantep’teki PTT ve Ziraat Bankası şubelerinde yoğunluk yaşanmaması için belirlenen ödeme takvimi şu şekildedir:
TC Son Hanesi 0 Olanlar: 6 Şubat Cuma (Yarın)
TC Son Hanesi 2 Olanlar: 7 Şubat Cumartesi
TC Son Hanesi 4 Olanlar: 8 Şubat Pazar
TC Son Hanesi 6 Olanlar: 9 Şubat Pazartesi
TC Son Hanesi 8 Olanlar: 10 Şubat Salı
Tarımsal Destek ve Sosyal Yardımlarda da Hareketlilik Başlıyor
Öğrencilerin yanı sıra Gaziantep’in bereketli topraklarında üretim yapan çiftçiler için de önemli gelişmeler yaşanıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Şubat ayı tarımsal destek ödemeleri konusunda hazırlıkları tamamlandığı bildirildi. Mazot ve gübre yardımları gibi destek kalemlerinin de önümüzdeki haftalar içinde açıklanması bekleniyor.
Sosyal yardım alan vatandaşlar için de Şahinbey, Şehitkamil ve taşra ilçelerindeki Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemelerinin ayın 15’inden itibaren hesaplara yatırılması planlanıyor. Yetkililer, vatandaşların güncel durumu takip edebilmek için e-Devlet üzerinden “Kurum Ödemeleri” sorgulaması yapmalarını öneriyor.
