İkinci el otomobil piyasasında ortaya atılan iddialar, geniş yankı uyandırdı. Bazı sektör temsilcileri tarafından yapılan paylaşımlara göre, ağır hasarlı (pert) araçların, onarılarak tekrar trafiğe çıkarıldığı iddia ediliyor. Bu araçların, asıl olarak tamir edilmemesi gereken durumlarda bile, parça niyetiyle değerlendirilmeden yeniden satışa sunulduğu belirtiliyor.
İddialara göre, bu araçlar öncelikle farklı alıcılar arasında birkaç kez el değiştiriyor. Ardından “kazasız” ya da “değişensiz” gibi ifadelerle son kullanıcıya satılıyor. Böyle bir yöntemle, ilerde oluşabilecek hukuki süreçlerden ilk satıcıların kaçınmasının amaçlandığı savunuluyor.
Ayrıca, paylaşımlarda ağır hasarlı araçların Mersin, Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Şanlıurfa gibi illerde yanı sıra İstanbul’un bazı ilçelerine gönderildiği ve burada onarıldıktan sonra satışa hazır hale getirildiği öne sürülüyor.